Mindent a Vállalatirányítási rendszerekről (ERP rendszerek)

Ha még sosem hallott a vállalatirányítási rendszerről (más néven ERP rendszer) vagy hallott már, de nem biztos benne pontosan miért hasznos, akkor jó helyen jár. Az első részben végig vezetjük Önt az alap fogalmakon és információkon, amelyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy eldöntse szüksége van-e ilyen rendszerre vállalatának irányításához.

Mi a vállalatirányítási rendszer?

A vállalatirányítási rendszer, más néven ERP rendszer, képes összekapcsolni a vállalat különböző részlegeit, az átláthatóság érdekében. A részlegek adatait valós időben tárolja és teszi elérhetővé, így könnyíti meg a vezetők és minden dolgozó számára, hogy rövid időn belül tudjanak reagálni a felmerülő problémákra.

Minden adat és információ elektronikusan elérhető egy közös adatbázison, ezáltal ezek megosztása és szerkesztése a szervezeti egységek között sem jelent problémát. A mobil applikációknak köszönhetően, bármikor és bárhonnan elérhetők, megoszthatók, vagy akár szerkeszthetők is az adatok.

Mindemellett a rendszer nem csak a vállalaton belüli, de a vállalaton kívüli szereplőkkel is felgyorsíthatja és megkönnyítheti a kommunikációt (másik vállalat, szállítók, partnerek, stb.) A vállalatirányítási rendszerekhez általában beépített CRM rendszer is tartozik, amely az ügyfélkapcsolat kezeléshez nyújt segítséget.

Miért éri meg az vállalatirányítási rendszert bevezetni?

 • Átláthatóbb munkafolyamatok
 • A felmerülő problémák gyorsabban és egyszerűbben kezelhetők
 • Hatékonyabb információáramlás, belső és külső szereplők között egyaránt
 • Továbbfejlesztett jelentéskészítés és tervezés
 • Rugalmas modularitás (automatizált folyamatok)
 • Ügyfelek előnyei
 • Fejlettebb adatbiztonság és minőség
 • Szabványosított üzleti folyamatok
 • A szabályozás betartásának megkönnyítése
 • Továbbfejlesztett ellátási lánc menedzsment
 • Alkalmazkodik vállalata növekedéséhez

Milyen költségekkel jár egy vállalatirányítási rendszer bevezetése?

Fontos tudni, hogy milyen lehetőségek közül választhat az ERP rendszer megvásárlása során: dönthet úgy, hogy egy standard rendszert vásárol, vagy egy standard rendszerhez igényel kiegészítő egyéni fejlesztéseket, vagy egy teljesen új, a cég egyéni igényeinek megfelelően kifejlesztett rendszerbe fektet.  Ebben az esetben azt érdemes figyelembe venni, hogy ha felhő alapú megoldást vagy egy standard csomagot választ, az minden esetben alacsonyabb árral rendelkezik, mint egy teljesen újonnan létrehozott, egyénre szabott megoldás.

Házon belül bevezetett vállalatirányítási rendszerek esetében a díjazás a telepítendő szoftvercsomag egészére vonatkozik, míg a felhőalapú rendszerek havidíjas alapúak, így komolyabb egyszeri beruházás nélkül is korlátlanul használhatók.

Bevezetés során a pénzügyi tervezésre ugyanazok a szabályok érvényesek, mint bármilyen más projekt költségvetésének elkészítése esetén: minden elképzelhető költségre gondolni kell, és végül azokkal kell számolni, amelyek valóban relevánsak a projekt szempontjából.

Ha biztosan el szeretnénk kerülni, hogy kimaradjon valami a számításokból, akkor érdemes négy kategóriára bontani a költségeket:

 • Szoftver költségek (ERP licenszek, kiegészítő alkalmazások licenszköltségei, stb.)
 • Technikai költségek (Hardver, Adatbázis és operációs rendszer, Egyedi fejlesztések, stb.)
 • Személyi költségek (ERP tanácsadók költsége, Projektenedzsment, Változásmenedzsment, stb.)
 • Adatmigrációs költségek (Adatok kinyerése, Adatgyűjtés, Adattisztítás ás adatátalakítás, stb.)

Mikor készítsük el a költségtervet?

Ideális esetben a pénzügyi tervezéshez az üzleti rendszer stratégiai fejlesztésének keretében kell hozzálátni – olyankor, amikor az új rendszer igényét először megvizsgáljuk. A folyamat keretében sor kerül az új rendszerrel kapcsolatos előnyök számszerűsítésére, a magas szintű projektek terjedelmének megállapítására, és döntés születik a stratégiai megközelítéssel kapcsolatban is.

Tartalékképzés

Még az összes résztvevő legnagyobb igyekezete, a projektterjedelem korlátainak tiszteletben tartása, és a külső kiadások legszigorúbb felügyelete, valamint a pénzügyi keretek túllépése ellen meghozott minden lehetséges intézkedés ellenére is mindig előfordulhatnak váratlan események egy ERP implementáció során. Az a legcélravezetőbb, ha már a pénzügyi tervezéskor felismerjük, hogy ez egy teljesen természetes jelenség, és mérlegeljük, hogy mennyiben jelenthet reális veszélyt a költségvetésre nézve.

Nagyobb projektek pénzügyi tervezése

Az implementációs projekt időtartama és különböző fázisokra bontása jelentős tényező lehet nagyobb projektek esetében, így a kifizetések ütemezésére is fontos lehet gondolni a költségvetés tervezése során. A licenc díjak némelyike például nem feltétlenül jelentkezik a projekt elején, míg a tanácsadási költségek az egyes fázisok természete szerint változhatnak.

Vállalatirányítási rendszer (ERP rendszer) bevezetése előtt

Ha már az alap információkkal tisztában vagyunk és a döntésünk az hogy, szeretnénk vállalatirányítási rendszert (ERP rendszer) bevezetni, akkor a következők a kérdések: Hogyan kezdjünk hozzá? Kérjünk-e tanácsot, és ha igen, kitől érdemes? Ebben segít nekünk a következő szakasz elolvasása.

Szükséges-e tanácsadót fogadni, és ha igen, milyet/kit/honnan érdemes?

Alapjában véve a tanácsadó nem szükséges a bevezetéshez, viszont megkönnyítheti a – főleg kezdetekben – felmerülő kérdések megválaszolását, emellett időt és energiát spórolhat nekünk.

Minden új rendszer vagy bármilyen egész vállalatot érintő változtatás előtt, az első lépés a tájékozódás. Vállalatirányítási rendszer bevezetés esetén ez sokrétű kutatást jelent. Nagyon fontos, hogy minél többet megtudjon a rendszer felépítéséről és a rendszert kifejlesztő és implementáló cégről. Azzal sem árt tisztában lenni, hogy az iparágon belül kik használják ugyanazt a rendszert, amit az Ön cége is. Ezek az információk azért fontosak, mert így megbizonyosodhat arról, hogy a kiválasztott ERP rendszer illeszkedik az adott piac adottságaihoz és ami még fontosabb, a cége üzleti folyamataihoz.

Ezzel a tudással az is láthatóvá válik, hogy mik a határai egy adott szoftvernek, illetve, hogy a vállalata paramétereitől függően milyen technológiák állnak rendelkezésre. Ha ezeket rosszul méri fel vagy magának végzi el, akkor ez rendeget időt és pénzt fog elvinni a cégétől.

Mi a COSMO CONSULT részéről tapasztalt tanácsadókkal és jó gyakorlatok megosztásával is segítjük a rendszertervezést, hogy a digitális folyamatok az üzleti igényekhez, a vállalati kultúrához és a napi munka gyakorlatához is egyaránt jól illeszkedjenek.

Egyéni fejlesztés vagy standard szoftver?

Mely vállalatirányítási rendszerek (ERP rendszer) számítanak szerintünk egyéni fejlesztésnek?

„Egyéni ERP” alatt azt értjük, hogy a fejlesztő cég kizárólag az ügyfele igényeit figyelembe véve fejleszt egy egyedi üzleti alkalmazást, amelynek nem célja, hogy elterjedt, versenyképes vállalatirányítási rendszerré váljon.

Mely vállalatirányítási rendszerek (ERP rendszer) számítanak szerintünk standard rendszernek?

Gyakorlatilag minden olyan rendszert ide sorolhatunk, ahol a fejlesztő cég több száz ügyféllel, komoly fejlesztő gárdával rendelkezik, meghatározó szerepet tölt be egy-egy iparágban, és több, mint 10 éve van a piacon.

Miért nem éri meg saját rendszert kifejleszteni?

Amennyiben egy teljesen egyedi igényekre kifejlesztett szoftver mellett dönt, jócskán megugorhatnak a bevezetéssel és a fenntartással járó költségek, azonban egy standard csomag vagy egy felhő alapú rendszer nem csak alacsonyabb árral rendelkezik, de a legtöbb esetben tartalmaz minden szükséges modult és funkciót.

Egy több évtizedes múltra visszatekintő, felhasználók milliói által használt szoftvercsomag esetében pontosan cége tud kalkulálni a bevezetési időt és a szoftverek árát illetően. Hibák előfordulása esetén gyors segítségre számíthat, valamint a folyamatos verziófrissítés lehetővé teszi, hogy mindig lépést tarthasson a technológia fejlődésével.

Melyiket éri meg jobban bevezetni?

Az egyik legtipikusabb érv az egyedi fejlesztések mellett az szokott lenni, hogy „nekünk annyira egyediek a folyamataink, hogy arra semmilyen rendszer nem lesz jó”. Természetesen minden cég szeretné magáról azt hinni, hogy az ő működése egyedülálló a világon, de ez a legtöbb esetben azért nem így van. A legnagyobb és legnépszerűbb Vállalatrányítái rendszerekhez több ezer különböző iparági megoldás érhető el a tejtermeléstől a veszélyes hulladékkezelésen át egészen a gumiabroncs kereskedelemig.

Mi a COSMO CONSULT-nál a standard rendszert ajánljuk a következő okok miatt:

 • Míg az egyéni fejlesztésű rendszerek nem alakíthatók egyszerűen a vállalat fejlődésével párhuzamosan, addig a standard rendszerek automatikusan frissülnek
 • Egyénre szabhatók, kiegészítő megoldásokkal
 • Olcsóbb, mint az egyéni fejlesztésű rendszerek

Felhő alapú vállalatirányítási rendszerek (ERP rendszerek)

A mai digitalizált és rohanó világban, szinte már mindent el tudunk intézni az okostelefonunkról. A felhős ERP rendszereknek köszönhetően, cége adatait is bárhol bármikor elérheti egy applikáció segítségével. A következő szakasz az ilyen felhős ERP rendszerekről szól. Ha felkeltette érdeklődését, tartson velünk!

Mit jelent a „felhős” ERP rendszer kifejezés?

A felhő lényegében a számítógépes feldolgozáshoz szükséges szolgáltatásokat – közöttük a szervereket, tárolókat, hálózati eszközöket, adatbázisokat, szoftveralkalmazásokat, analitikai képességeket és mesterséges intelligenciát – teszi elérhetővé az interneten. Számos előny származik ebből, mivel a vállalatok a felhőben gyorsabban hozzáférnek a legfejlettebb technológiákhoz és az informatikai erőforrásokat igény szerint használhatják, következésképp csökkenthetik működési költségeiket és hatékonyabb infrastruktúrával dolgozhatnak, amelyet az üzletnek megfelelően, gyorsan és rugalmasan méretezhetnek.

A felhőalapú ERP rendszerek előnyei

 • Hardver- és szoftvervásárlási költségektől való mentesülés
 • Fix havidíjas előfizetés vagy tényleges használat után történő elszámolás
 • Nem kell fenntartania házon belüli szerverszobát, illetve külön IT-infrastruktúrát
 • IT-csapata mentesül a hardverek és szoftverek fenntartásával járó extra munka alól
 • Világszínvonalú számítógépes kapacitás egy kattintásra
 • GDPR-kompatibilis adatbiztonság a Microsoft Azure felhőjében: adatai felett kizárólag Ön rendelkezik
 • Biztonsági mentések több adatközpontba tükrözve
 • A Microsoft évente kétszeri frissítéseivel mindig a legújabb technológiát használhatja
 • Gyors válaszadás, automatizált munkafolyamatok
 • Használat helytől és időtől függetlenül akár egy okostelefonról
 • Munkatársai terhelésének csökkentése
 • Korlátlan és rugalmas méretezhetőség

Felhős ERP rendszer tudásbázis:

Vállalatirányítási rendszerek (ERP) a COSMO CONSULT-nál

Az előkészületek következő nagyobb része, hogy megismerjük a különböző ERP rendszereket és eldöntsük, hogy cégünk számára melyik lenne a leginkább megfelelő. A következő három szakaszban ehhez a folyamathoz nyújtunk segítséget, a COSMO CONSULT-nál elérhető kiemelt megoldások rövid ismertetésével.

Business Central

A Dynamics 365 Business Central a Microsoft Dynamics NAV (Navision) legújabb, felhőből elérhető verziója a kis- és középvállalatok számára. A Business Central használatával optimalizálható cége könyvelése, a raktárkezelés működése, valamint a projektmenedzsmenttel járó megannyi feladat. Használata elsősorban azoknak ajánlott, akik a felhőalapú szolgáltatások minden előnyét szeretnék összekapcsolni a Dynamics NAV (Navision) által nyújtott átfogó szolgáltatásokkal. Akár 1-2 hónap alatt bevezethető, és rendkívül egyszerűen használható.

A Business Central előnyei:

 • Egyszerű karbantartás IT-függőség nélkül
 • Rugalmas méretezhetőség és agilitás
 • Szabadon dönthet, milyen modulokat, csomagokat használna
 • Pontosan tervezhető, egyszerűen áttekinthető havi költségek
 • Kiterjedt adatgyűjtés és elemzések, melyekkel felismerheti az értékesítés trendjeit
 • Hordozhatóság – bárhonnan, azonnal használható applikáció

Vállalatirányítási rendszer, ERP rendszer Business Central Saas ügyvitel

A Business Central moduljai:

 • Pézügyi alapmodul: Lehetőséget biztosít a könyvelési, számlázási feladatok ellátására, az ÁFA kimutatások előállítására és azok elektronikus bevallására, a banki és pénztári tranzakciók lebonyolítására. Mindezek mellett a rendszer segítséget nyújt a vállalat gazdasági helyzetének naprakész nyomon követésére, analitikák és különféle riportok készítésére, melyek a pénzügyi döntések előkészítésében nyújtanak segítséget.
 • Értékesítés és marketing alapmodul: Biztosítja a vevői nyilvántartást, az értékesítési ajánlatok, megrendelések, rendelés visszaigazolások, szállítólevelek, számlázások, visszáruk kezelését, beleértve a vevői előlegeket is. A folyamatelemek minden egyes lépéséhez dokumentumok, szerződés, projekt vagy munkaszámok és egyéb analitikus gyűjtőkódok rendelhetők, melyek „kísérik” az adott tranzakciót a többszöri adatrögzítés elkerülése érdekében.
 • Beszerzés alapmodul: A modul biztosítja a teljes anyag, áru és szolgáltatás beszerzési folyamat nyomon követését, az árajánlatkéréstől, a beérkező ajánlatokon, a feladott megrendeléseken, a beérkező rendelés-visszaigazolásokon, a bevételezéseken, teljesítésigazolásokon keresztül, a beérkező számlákig, beleértve a szállítói előleg kezelését is.
 • Raktár és készlet alapmodul: A rendelkezésre álló sztenderd funkciók segítségével az Ön vállalkozása teljeskörű képet kaphat a különböző árumozgásokról, a korszerű és automatizálható folyamatok segítségével átláthatóbbá válik a raktár és készlet gazdálkodása. Az üzleti tevékenységeivel kapcsolatos valós idejű adatokat könnyen és gyorsan kinyerheti, elemezheti, lerövidítve ezzel a döntések meghozatalához szükséges időt.
 • Termelés alapmodul: A rendszer termelési modulja a termelési folyamat valós időben történő nyomonkövetését, a termelési terv előállítását, a kapcsolódó műveletek tervezését, megvalósítását, a szükséges anyagfelhasználás tervezését, felhasználások és készletre vételek bizonylatolását és kimutatását támogatja.
 • Szerviz alapmodul: Az értékesített termékekhez kapcsolódó szerviztevékenységek tervezésére (alkatrészek, erőforrások), nyomonkövetésére, végrehajtására és riportálására szolgáló modul.
 • Projektek alapmodul: A rendszerben kialakított projekt modulban lehetőség nyílik különböző projekt struktúrák kialakítására, a projektek költségvetésének megtervezésére és azok nyomonkövetésére, valamint a projektek erőforrás szükségletének megtervezésére, és ezek igénybevételének a könyvelésére.
 • Erőforrástervezés alapmodul: Az üzleti folyamatok során felmerülő erőforrások kezelésére, tervezésére és kimutatására szolgáló modul.

Hogyan érhető el a Business Central?

 • Telepített, on-premise: A telepített megoldás esetében a cég saját hardverein és szerverein van telepítve a vállalatirányítási rendszer, amit az ügyfél informatikai csapata menedzsel.
 • Hibrid: Az hibrid vállalatirányítási rendszer a felhős és telepített modell előnyeit ötvözi, ahol kevesebb ERP testre szabás mellett, de több külső alkalmazással indul a rendszer.
 • Felhős: A vállalatirányítási rendszert és az ehhez tartozó adatbázisokat és a kapcsolódó adatokat az interneten keresztül érheti el. A gyakorlatban havidíjas szolgáltatásként veheti igénybe.

Vállalatirányítási rendszer, ERP rendszer Business Central felhő

A havidíjas előfizetés tartalmazza:

 • A teljes vállalatirányítási rendszert
 • Az SQL adatbázis felhasználói licencét
 • A tárhelyfenntartás költségét
 • Az automatikus frissítéseket
 • A Microsoft Azure felhőkörnyezetet
 • A biztonságig mentéseket egy titkosított adatbázisban
 • A natív integrációt az Office 365-tel, a Power Platformmal, valamint az AppStore online piactérrel
 • A lehetőséget a felhasználói előfizetések növelésére vagy csökkentésére havi szinten

A COSMO CONSULT által készített magyar lokalizáció több mint 25, a hazai igényekre szabott különleges funkciót is tartalmaz, többek között házipénztárt, online számla kapcsolatot a NAV felé, valamint a bejövő számlák lekérésének lehetőségét a NAV-tól.

Business Central tudásbázis:

Microsoft Dynamics AX – Finance and Supply Chain

A professzionális Microsoft Dynamics AX egy kifejezetten nagyvállalatokra szabott, fejleszthető platform, melyben az egyes modulok folyamatosan bővíthetők. A Dynamics AX könnyen alkalmazkodik a dinamikusan változó üzleti folyamatokhoz, segítve a piaci igényeket.

A Dynamics AX tulajdonságai

 • Fejleszthetőség: igényeitől függően alakíthatja a különböző modulokat
 • Logikus felépítés, melyben bármilyen információ és faladat gyorsan elérhető
 • Átlátható, könnyen érthető rendszer
 • Szabadon alakítható riportok készítése bármely szerepkör számára
 • Automatizált működés
 • Költséghatékony üzemeltetés

A Microsoft Dynamics AX vagy SAP?

Az AX a legjobb választás az SAP ellenében, hiszen rugalmas, testre szabható, könnyen megtanulható, költséghatékonyabban üzemeltethető, ezért már rövidtávon is kifizetődőbb.

A Dynamics AX a növekedő cégeknek készült, olyan vállalatirányítási rendszer, ami mindent kiszolgál, ezáltal stratégiai szintlépést tesz lehetővé. Ezzel szemben az SAP drágább és rugalmatlanabb, mind a bevezetés, mind a testreszabás, mind a fenntartás terén. Az SAP egyedi fejlesztései jelentősen drágábbak.

Részletes összehasonlítás:

Bevezetés a COSMO CONSULT-tal

Az AX zökkenőmentes és gyors bevezetését mi garantáljuk, mint Magyarország legnagyobb Microsoft Dynamics AX forgalmazója. Csapatunk 20 éve foglalkozik a Microsoft Dynamics AX rendszerek bevezetésével, valamint a szoftverhez kapcsolódó tanácsadással és támogatással.

Szakszerű ERP rendszer bevezetésen túl segítünk a Dynamics AX testre szabásában figyelembe véve az Ön stratégiai céljait, illetve vállaljuk a rendszer profi üzemeltetését. A rendszertervezést az Ön cége üzleti igényeihez, a vállalat kultúrájához, valamint a mindennapi munka gyakorlatához igazítjuk.

Dynamics AX tudásbázis

Vállalatirányítási rendszer (ERP) bevezetés

Mire kell odafigyelni egy vállalatirányítási rendszer (ERP rendszer) bevezetésekor?

A bevezetés legfontosabb elemei

Az vállalatirányítási rendszerek bevezetésekor tanácsadóink többek között felmérik, hogy cégében hányan fogják használni a vállalatirányítási rendszert, hány vállalatot kell kezelni az adott rendszerben, és hány felhasználó lenne a rendszerben egyidejűleg.

A hatékony bevezetéséhez ismerni kell a cég tevékenységét és szervezeti felépítését, hiszen másként működik egy gyártással foglalkozó vállalat, mint egy projektalapú szolgáltatásokkal foglalkozó cég.

Fontos tudni mindemellett, hogy szükséges-e integrálni az ügyfélkapcsolat-menedzsment funkciót a rendszerbe, illetve, hogy milyen egyéb szoftvereket kívánnak a programmal egyidejűleg telepíteni és alkalmazni.

A vállalat működésére vonatkozóan munkatársainknak tisztában kell lenniük azzal, hogy hány telephelyen, esetleg távmunkában is használják-e majd a programot.

Fontos még ismerni a vállalat könyvelésére, pénzügyeinek működésére, vevőkör-nyilvántartására, számlázási formájára, a szerződéskötés metódusaira, a beszerzésre, a nyilvántartásra, illetve a termelésre vonatkozó tudnivalókat – egyszóval minden olyan információt, ami segíti tanácsadóinkat a vállalatirányítási rendszer személyre szabásában.

Ebben is segítünk!

Ez egyszerre soknak tűnhet, mi viszont ebben is segítünk. Folyamatfelmérési segédletünk, a rendszer bevezetése előtti üzleti folyamatok felmérésében segít Önnek. A segédletben összegyűjtöttük a 200 legfontosabb kérdést, ami segít a rendszer választásban és a bevezetésben is!

Folyamatfelmérési segédlet letöltés!

Vállalatirányítási rendszer, ERP rendszer bevezetése

Vállalatirányítási rendszer kiegészítő megoldások a COSMO CONSULT-nál

Ha már kiválasztottuk a cégünk számára megfelelő standard vállalatirányítási rendszert, akkor érdemes megnézni milyen kiegészítő megoldásokat kínál az adott rendszer. Ezekkel a megoldásokkal tehetjük egyedivé és még személyre szabottabbá a rendszert. Szó lesz a COSMO CONSULT álltal kínált CRM rendszerről, ami az ügyfélkapcsolat kezelésben segít nekünk, illetve a Business Central kiegészítő alkalmazásairól is. Ha érdekli tartson velünk!

Microsoft Dynamics CRM

Pontosan szeretné tudni mekkora ajánlatok vannak kint és milyen valószínűséggel lesz belőlük üzlet? Próbálja ki a Microsoft Dynamics CRM-et, és a teljes ügyfélút egy nyitott könyvvé változik Ön előtt.

A Microsoft Dynamics CRM (Sales) ügyfelei teljes életútját végigkíséri, így az első kapcsolatfelvételtől a tárgyalási folyamatokon keresztül az ügyfélkezelésig minden információ egy helyen érhető el, mely ráadásul bárhol, bármikor elérhető.

Dynamics CRM (Sales) modulok:

 • Marketing: Partnerei minden aktivitása és adata rögzíthető adatlapjukon, így ennek köszönhetően igényeinek megfelelően csoportosíthatja őket, automatizált kampányokat indíthat és vizualizált ábrák segítségével értékelheti az eredményeket. A Microsoft Dynamics CRM segíti maximalizálni marketing kampányai hatékonyságát.
 • Értékesítés: Az Értékesítés modul pontos és teljes körű információkat nyújt, így Ön hatékonyan foglalkozhat a megcélzott ügyfélkörrel. Pontos adatokat szolgáltat az ügyfelekről, és ezáltal elősegíti, az ésszerűbb és gyorsabb döntéshozatalt. A Dynamics CRM (Sales) használatával bárhonnan, bármikor elérheti az értékesítési és az ügyféladatokat, így hatékonyabban dolgozhat, és elégedettebbé teheti mind ügyfeleit, mind munkatársait.
 • Ügyfélkezelés: Könnyen kezelhető és okos felület, mely iránymutatást is ad munkatársainak. A visszakereshető teljes ügyféltörténetnek köszönhetően magasabb színvonalon és gyorsabban szolgálhatja ki partnerei igényeit. Ezenfelül, segíti növelni az ügyfélelégedettséget.

Felhőből a CRM: online CRM és mobilapplikációk

Gyors és hatékony beüzemelés

A felhő alapú rendszernek köszönhető, hogy nincs szükség hardveres befektetésre, kiszámíthatóbbak a költségek, nagyobb mobilitást kapnak a felhasználók és nem utolsó sorban védettebb is az adatlopásokkal, illetve egyéb külső tényezőkkel szemben.

Mindig kéznél

A Microsoft Dynamics CRM bárhol, bármikor elérhető akár okostelefonjáról is. Az iOS, Android és Windows Phone telefonokon is elérhető mobilapplikációnak köszönhetően a kezelés rendkívül egyszerű és megbízható.

Dynamics CRM tudásbázis:

Smart Account CRM - felhő alapú

A Smart Account felhasználóbarát, könnyen és bárhonnan használható (web, Outlook, MobilApp) testreszabható és rendkívül gyorsan bevezethető felhő alapú CRM megoldás. A teljes értékesítési folyamat kezelését teszi lehetővé, az Ügyfelekkel kapcsolatban rögzített aktivitásoktól (e-mailek, találkozók, feladatok, telefonhívások, jegyzetek) és érdeklődők, potenciális üzleti lehetőségeken át az ajánlatadásig. Mindez pedig, a piacon elérhető legbarátságosabb áron éri el.

A Smart Account előnyei:

 • Egyszerűen és gyorsan bevezethető: Fix csomagajánlatainknak köszönhetően
 • Office 365 integráció: Gyári integráció a Smart Account CRM és Office 365 alkalmazások között (OutlookApp, SharePoint, OneDrive, Teams integráció, Excel export - import, Word sablonok)
 • Mobil Applikáció: Platformfüggetlen mobil applikáció, teljes funkcionalitás a mobilon / tableten, online / offline működés (Jegyzetek hangalapú rögzítése az úton levő értékesítők számára)
 • Jogosultságkezelés és auditok naplózása: Érzékeny sales adatok különböző szintű jogosultságokkal történő védelme, teljes auditnaplózás, mely segítségével visszakereshető, hogy ki, mikor és mit módosított az adatokon
 • SaaS: Microsoft informatikai rendszeréből hostolt havi díjas megoldás, nincs szükség semmilyen helyi költséges informatikai környezet kiépítésére és fenntartására (felhő alapú szolgáltatás)

Smart Account modulok:

360°-os Ügyfélkép: Elég csak a Partner űrlapra navigálni és az alapadatokon túl az összes értékesítési információ rendszerezetten, átlátható formában rendelkezésre áll, sőt az adott Partnerre szűrve beépített riportok is segítik az adott Partnerrel kapcsolatos adatok gyors áttekinthetőségét és a döntéshozatalt.

Teljes értékesítési folyamat menedzselése: Az Érdeklődőktől kezdve, az Értékesítési lehetőségeken át egészen a testreszabott Ajánlatkezelésig egy könnyen áttekinthető Értékesítési folyamatsávon vezeti végig a felhasználót. Az ajánlatokat testreszabott word formátumba vagy egyből pdf-be lehet exportálni, mely az OutlookApp-on keresztül rögtön kiküldhető az Ügyfél részére.

Értékesítők teljesítményének mérése: Értékesítői célkitűzések rögzítése időszak – mennyiség – összeg, termék/termékcsoport bontásban. Az értékesítőkhöz rendelt Potenciális üzleti lehetőségek összevetésével lehet naprakész információkat kapni az értékesítő kolléga teljesítményéről, hosszas Excel nyilvántartások átbogarászása nélkül.

Smart Account tudásbázis:

 

Dynamics Traviata CRM

Támogassa értékesítői munkatársait az értékesítési folyamat összes fázisában!

Az Értékesítést Támogató Modul a biztosítótársaságok számára készült Traviata CRM alapcsomagjának részét képezi, de külön is megvásárolható bármilyen Microsoft Dynamics ügyfélkapcsolati platform bővítményeként.

Kiknek szól?

A Traviata biztosítótársaságok, pénzügyi szolgáltatásokat nyújtó cégek számára készült CRM megoldás, mely ideális eszköz ahhoz, hogy az ügyfél kerüljön a vállalati tevékenység középpontjába. A Microsoft Dynamics standard CRM alkalmazásának kiterjesztéseként, kifejezetten a pénzügyi szolgáltatói szektornak készült szoftver a bróker/biztosítótársaság/szolgáltatók és ügyfél, valamint a bróker-biztosító/szolgáltató közötti csatornát is támogatja.

Mire nyújt megoldást?

 • A széttagolt üzleti támogató rendszerek helyett egy rendszer.
 • Az ügyfelek pontos ismerete a rendszerezett információknak köszönhetően.
 • Közvetítők, tanácsadók pontos jutalékszámítása.
 • Ügyfélvesztés csökkentése a pontos ügyféligénye ismeretével.
 • Az értékesítési csatornák összehangolása, mérhetősége.
 • Gördülékeny ügyfélkezelés pontos beazonosítással, pontos élettörténettel.

A COSMO CONSULT az Ön CRM partnere

Büszkék vagyunk arra, hogy 40+ országban, több száz vállalatirányítási- és ügyfélkezelő rendszert vezettünk már be Microsoft Dynamics alapokon. Az általunk bevezetett rendszereknél külön figyelmet fordítunk arra, hogy az minél jobban megfeleljen az ügyfél igényeinek és növekedési irányainak.

Business Central kiegészítő megoldások

Egyedi fejlesztésű appok a COSMO CONSULT-tól a Dynamics 365 Business Central ERP rendszerhez!

Hiszünk abban, hogy érdemes a Business Central standard funkcióit, olyan kiegészítő appokkal bővíteni, amelyek még több lehetőséget biztosítanak az egyes területeken. A lenti listában azokat a saját fejlesztéseinket gyűjtöttük össze, amelyek appok formájában ki- és bekapcsolhatók a rendszerben, és amelyek mögött komoly fejlesztés és nagyon sok ügyfélvisszajelzés áll.

Dokumentumkezelés

Dokumentumkezelő megoldásunkkal cége egységes és strukturált keretek között menedzselheti iratait! Az egységesített dokumentumtárolásnak köszönhetően a dokumentumok iktatására és visszakeresésére fordított idő a töredékére csökken.

Projektmenedzsment

Projektmenedzsment megoldásunk támogatja az összes kivitelezői és alvállalkozói üzleti folyamatot, az egyedi és kisszériás gyártástól kezdve, a részletes kapacitás- és erőforrástervezésen át, egészen a teljes körűen integrált projektmenedzsmentig.

Beszállító értékelés

A beszállító értékelési megoldásunk segíti a beszállítói kör minőségének javítását, valamint lehetővé teszi a beszállítói kapcsolatok folyamatos ellenőrzését és fejlesztését.

Gyártás, termelésirányítás

A Business Central vállalatirányítási rendszerbe épülő megoldásunkkal a teljes tervezési, beszerzési és gyártási folyamat integráltan és transzparensen kezelhető.

Workflow Management

A Cosmo Workflow egy kifejezetten vállalati folyamatkezelésre kifejlesztett speciális megoldás. Az alkalmazás elősegíti, hogy szervezete részlegeinek munkatársai a szükséges határidőre és megfelelő minőségben el tudják végezni feladataikat.

A workflow megoldás segítségével a munkafolyamatok közvetlenül a Microsoft Dynamics NAV vagy a Microsoft Visio rendszereken belül modellezhetők, párhuzamosan a kapcsolódó üzleti logikákkal és függőségi viszonyrendszerrel. Így Microsoft Dynamics NAV rendszerében kontrollálhatja az esemény alapú munkafolyamatokat, szabadon definiálható feltételek megadása mellett.

Utazási költségelszámolás

A üzleti úton résztvevő munkatársak gyorsabban és egyszerűbben végezhetnek a bizonylatok leadásával, és a számlák elfogadását és jóváhagyását végző pénzügyi munkatársak is mentesülnek az időigényes adminisztrációtól. A pénzügyi vezetés pedig egy átlátható folyamat során különböző riportok alapján hozhat döntéseket.

Data Integration Suite (DIS)

A Data Integration Suite (DIS, adatintegrációs csomag) komplex megoldást biztosít azon piaci szereplők számára, amelyek a Business Central rendszeren kívül egyéb szoftvereket is alkalmaznak a napi működésük során, illetve akik egy környezetben több vállalat napi működését is felügyelik.

Dokumentum konfiguráló

Segítségével a tervezési munka elvégzéséhez nincs szükség natív jelentés tervező vagy Visual Studio használatára. A funkció beépül a Business Central beállítási környezetébe. Az ügyfelek és a tanácsadók így bármiféle programozási szaktudás nélkül is végrehajthatnak módosításokat; a rendszer ugyanakkor a programozók számára is kellőképpen rugalmas, hogy szükség esetén speciális kódokat tudjanak hozzá írni kódegységek használatával.

Szövegkezelő

A Szövegkezelő megoldásunk csökkenti a külső és belső jelentésekben az ügyfelekkel, szállítókkal vagy cikkekkel kapcsolatos szövegek figyelembe vételéhez szükséges erőfeszítéseket. Levehőté teszi, hogy egyedi módon tervezzen szövegeket az ügyfelekkel és a beszállítókkal folytatott kommunikáció során. Megkönnyíti az alkalmazottak számára, hogy a dokumentumok feldolgozása során előugró ablakok segítségével vegyél figyelembe az ügyfél, a szállító vagy a cikkspecifikus sajátosságokat.

Quality Management

A globális piacon a termékek minősége, az ügyféligények folyamatos kiszolgálása a versenyképesség megőrzésének elengedhetetlen eszközévé vált.

A Quality Management megoldásunk a magasabb termékminőség eléréséért az összes szükséges vizsgálatot, mérőeszközt, berendezést és vizsgálati dokumentációt képes kezelni – a beszerzés, a termelés és a végellenőrzés tekintetében egyaránt.

Vállalatirányítási rendszer (ERP rendszer) bevezetés után - Support

A következő szakasz a vállalatirányítási rendszer (ERP rendszer) bevezetése után a rendszer folyamatos támogatásáról és hogy a COSMO CONSULT suppor szolgáltatásai pontosan milyen elemeket tartalmaznak.

Mi a COSMO CONSULT-nál...

Hiszünk abban, hogy jó kezekben egy ERP rendszer az üzleti siker, a fejlődés és a növekedés záloga lehet. De ehhez minden rendszer folyamatos odafigyelést, karbantartást és fejlesztést igényel.

Meggyőződésünk, hogy az ügyfeleinkkel kialakított partnerség nem ér véget az éles indulást követően. Egy Microsoft Dynamics implementációs projekt sikeres lezárását követően ügyfeleink számára lehetőséget biztosítunk a rendszereik folyamatos támogatására, amelyet tapasztalt support munkatársaink látnak el.

Átalánydíjas és T&M (Time and Material) alapú support szolgáltatásunk igazodik a különböző támogatási igényekhez.

Átalánydíjas support szolgáltatás

 • Ebben az esetben egy havonta meghatározott órakeretet rögzítünk, amit az Ügyfél felhasználhat a COSMO CONSULT-nál megtalálható szolgáltatásokra vonatkozóan. Ilyen lehet pl. a konzultáció, ügyviteli tanácsadás, raktár és logisztikai tanácsadás, oktatás, fejlesztés, valamint az Ügyfél igényei alapján meghatározott szakmai kompetenciákat igénylő munka.
 • Ehhez a szolgáltatáshoz tartozik SLA (Service Level Agreemnet) is!
 • Lehetőséget biztosítunk a havi órakeret elhasználását követően is munkavégzésre, ami akár a következő hónap órakeretéből is felhasználható.
 • Az aktuális hónapban fel nem használt órakeret egy meghatározott ideig kumulálható.

T&M support szolgáltatás (Time and Material)

 • Ennél nincs meghatározott havi órakeret. Az Ügyféltől érkező igényeket érkezési sorrendben priorizáljuk. A beérkező feladatok elvégzéséhez időbecslést készítünk és az időbecslés elfogadását követően ütemezzük és kezdjük el a munkát.
 • Az Ügyfél igénybe veheti a COSMO CONSULT-nál megtalálható szolgáltatásokat, mint például a konzultáció, ügyviteli tanácsadás, raktár és logisztikai tanácsadás, oktatás, fejlesztés, valamint az Ügyfél igényei alapján meghatározott szakmai kompetenciákat igénylő munka.
 • A szolgáltatáshoz nem tartozik SLA.

Letölthető anyagok

Ha további információkat szeretne ERP rendszereinkről vagy partnereink véleményéről, látogasson el weboldalunkra, ahol a Letöltések menüpont alatt minden anyagot megtalál és ingyenesen hozzáférhet.

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Segítünk!

Amennyiben úgy érzi, hogy cége folyamatai racionalizálásában, üzleti alkalmazásai fejlesztésében segítségére lehetünk, keressen minket a "Kapcsolat felvétel!" gombra kattintva.

Ha termékeinkkel és szolgáltatásainkkal kapcsolatban a jövőben bármilyen kérdése felmerül, forduljon hozzánk bizalommal! A rendszereinkről szívesen adunk tájékoztatás egy személyes találkozó keretében is!