Rádió88: Új irodát nyitottunk Szegeden – interjú Polocz Anettel

Januárban a Rádió88-cal készítettünk interjút a szegedi irodanyitásunkkal kapcsolatban.

Nem egészen egy héttel ezelőtt jelentette be a COSMO CONSULT informatikai vállalat, hogy Szegeden nyitott irodát. Mi alapján döntöttetek úgy, hogy itt a tisza partján is működésbe fogtok?

Polocz Anett, COSMO CONSULT Kft. ügyvezető igazgató: Igen. A COSMO CONSULT-ról azt érdemes tudni, hogy mi most már 16 országban vagyunk jelen és az egyik oszlopos tagja Magyarország ennek a német hátterű cégcsoportnak. Budapesten volt már irodánk, utána Sopronban nyitottunk, majd tavaly úgy döntöttünk, hogy szeretnénk a keleti régióban is szerepet betölteni. Így Debrecen és Szeged mellett tettük le a voksunkat. Itt szeretnénk egy olyan IT fejlesztő és Szolgáltató központot indítani ami támogatni tudja ebben a 16 országban lévő ügyfeleinket, méghozzá a Microsoft új paradigmaváltásával – ami nem is annyira új már – hogy felhőalapú vállaltirányítási rendszereket nyújt az ügyfelei számára. Ezeket a meglévő ügyfeleinket – amely több mint kétezer aktív meglévő ügyfélt jelent világszerte – szeretnénk Magyarországról támogatni. Ehhez pályáztunk, így nyertünk a magyar kormánytól egy lehetőséget és e mentén úgy döntöttünk, hogy Debrecen és Szegeden fogunk irodát nyitni. Miután több vidéki várost is megvizsgáltunk, nekünk nagyon megtetszett az a szakértelem amellyel a Szegedi Tudományegyetem hozzááll a diákok képzéséhez és a gyakorlati oktatás biztosításához. Mi is ebben szeretnénk szerepet vállalni és egy nagyon jó együttműködést kialakítani az egyetemmel. Másfelől azt láttuk hogy Szegeden és vonzáskörzetében megfelelő számú hallgatók vannak, úgy hogy ez az amely leginkább ösztönzött minket arra hogy Szegeden indítsunk irodát.

Elég komoly tervekről hallottunk már rögvest itt az indulás után. Arra következtetek, hogy viszonylag nagyobb kapacitással is kell majd működnötök ahhoz, hogy ezeket a terveket meg is tudjátok valósítani.

P. Anett: Így van! Nagy kapacitással fogunk hozzáállni. Az a biztos, hogy minimum 50 új munkahelyet fogunk teremteni ebben a régióban és reméljük, Szeged minél nagyobb szeletet ki fog ebből tenni és minél jobban tud minket a céljaink elérésében támogatni.

Elsősorban milyen szakembereket vártok?

P. Anett: Nagyon széles a palettánk. Elsősorban vállalatirányítási rendszerhez értő fejlesztő kollégákat várunk, de nem kell megijedni, ahogy mondtam bekapcsolódunk az egyetemi képzésbe ebből következik, hogy lesznek és vannak is olyan pozícióink, amely junior kollégáknak tehát teljesen pályakezdők számára kínálunk. Illetve ezen kívül várunk medior és senior fejlesztőket is, valamint olyan szakembereket akik gazdasági végzettséggel rendelkeznek és nyitottak arra, hogy a vállalatirányítási rendszerek által segítsék a vállalatok digitális transzformációját. Fontos még, hogy most indítunk egy Boot Camp-et a Green Fox Academy-vell együtt. Ez egy olyan felnőttképzés, amely segíti azokat a karrierváltókat, akik úgy döntöttek, hogy az informatika világába nyitnának szívesen. Ide is várunk jelentkezőket, kifejezetten Szeged és Debrecen vonzáskörzetéről. Még a kiválasztás van folyamatban tehát még csak most fog majd indulni a képzés, így továbbra is van lehetőség a jelentkezésre. Ha valaki szeretne karriert váltani, úgy gondolja, hogy az IT területén van a helye és esetleg még gazdasági háttérrel vagy tapasztalattal is rendelkezik, őket nagyon szívesen várjuk!

Megosztás

Ossza meg az oldalt, az alábbi csatornákon keresztül!

További bejegyzések