Power Mailchimp: CRM rendszer újratöltve!

Hallott már a Power Objects által kifejleszett Mailchimp integrációról, amely teljes mértékben képes beépülni a már használatban lévő Microsoft Dynamics alapú CRM rendszerébe? Ez a beépülő modul teljes mértékben támogatja a vállalat sales és marketing tevékenységét. A CRM rendszerében tárolt értékes adatokat – a Mailchimp integrációval teljes mértékben ki tudja használni. A telepítést követően azonnal lehetősége van élesben használni a Power Mailchimp által nyújtott funkciókat. 

De mik is ezek a funkciók?

1. Marketing lista készítés közvetlenül a CRM rendszerben

A telepítést követően a Microsoft CRM rendszere gyári marketing listájába beépülő mailchimp integráció lehetővé teszi, hogy közvetlenül a CRM-ben tárolt adatokból készítsünk egy adott marketing listát, amit azonnal tudunk szinkronizálni a Mailchimp felé. Ezzel elkerülve a különböző Excel fájlok exportálását és importálás a rendszerek között. Miért dolgozzunk kétszer, ha az adataink már rendelkezésre állnak a CRM rendszerünkben?!

Ezek a szinkronizált marketing listák a Mailchimp felületén egy ún. “groupban” fognak megjelenni, amit elláthatunk különböző tag-ekkel – ezek segítik a további szegmentálást. Egy szóval, két gombnyomás után a CRM rendszerben paraméterek alapján kiválasztott adatainkkal pár percen belül már dolgozhatunk is a Mailchimp felületén.

2. Tag-ek készítése

A Power Mailchimp a Microsoft alapú CRM rendszerébe integrált megoldása lehetővé teszi, hogy a rendszerben használt mezőkből különböző tag-eket készíthessünk, melyeket később az email sablonunkban kiválaszthassunk.

Ez miért is jó? A CRM rendszerben a sok értékes adat, különböző mezőkben helyezkedik el, mint például: név, azonosító szám, cím… Egy email kampány során amikor szeretnénk megszemélyesíteni az adott embert vagy akár egy azonosító kódra hivatkozni, ez a megoldás nagy segítségünkre lesz. Egyszerűen csak készítenünk kell egy tag-et az adott adatmezőről, melyet beillesztünk a kiküldendő email sablonba, így minden emailben az adott személy adatai fognak megjelenni – ezzel rengeteg időt és energiát megsporólva magunknak.

3. Azonnali marketing kampány kiküldése a CRM-ből

A Power Mailchimp lehetőséget biztosít számunkra arra is, hogy a CRM rendszerből közvetlenül küldjünk ki egy vagy több kiválasztott marketing listának email kampányt. Erre az beépített Powermailchimp blast funkciót tudjuk használni. Ebben a menüpontban tudjuk kiválasztani, hogy a CRM rendszerünkből mely csoportoknak szeretnénk az email kampányt kiküldeni, illetve melyik Mailchimp felületén előre elkészített sablont szeretnénk használni.

A tömeges email kiküldésnél a Power Mailchimp lehetőséget biztosít számunkra, hogy minél jobban és mélyebben tudjuk mérni a kampányunkat. Lehetőségünk van csatlakozni a Twitterhez, Facebookhoz, Google Analytics-hez, illetve e-webshopounkhoz is. A teljeskörű, előre beépített grafikonok és kimutatások pedig, remek lehetőséget nyújanak számunkra, hogy megfigyeljük adott kampányunk sikerességét. A beépített riportok minden kampány aktivitását mérik – kezdve a megnyitások számától egészen az emailban lévő linkek kattintási arányáig.

Egy tömeges kiküldés esetén mindig fontos, hogy lássuk előnézetben, hogy mi fog kiküldésre kerülni. Erre is megoldást nyújt a Power Mailchimp; a tömeges kiküldést megelőzően küldhetünk 3 kijelölt email címre teszt emailt, így tesztelni tudjuk, hogy a kiküldésre szánt emailünkban minden adat helyes-e.

Ezen felül ütemezni is tudjuk a kiküldést, ha az e-maileknek egy előre meghatározott pontos  időpontban kell kiküldésre kerülniük. Ezzel a megoldással akár a heti email kiküldéseket el tudjuk készíteni egy nap alatt. Azok a rendszerben fognak arra várni, hogy kiküldésre kerülhessenek. Nekünk pedig csak annyi dolgunk marad, hogy elemezzük a staisztitákat és dolgozzunk a további kampányterveken.

Összefoglalva, ha egy hatékony, könnyen és gyorsan telepíthető és integrálható megoldást szeretne implementálni meglévő Microsoft dynamics CRM rendszerébe, mely minden módon támogatja a marketing tevékenységét a Mailchimp megszokott minőségével, ne habozzon felkeresni a Cosmo Consult csapatát, ahol teljeskörű tájékoztatást és tanácsokat kaphat a modul a bevezetése kapcsán.

Megosztás

Ossza meg az oldalt, az alábbi csatornákon keresztül!

További bejegyzések