Power Automate: E-mail mellékletek mentése a felhőbe még sosem volt ilyen egyszerű

Outlook postafiókot használ és rengeteg e-mailt kap amik tartalmaznak mellékleteket? Had mutassuk be a Microsoft Power Automate egyik remek megoldását erre a problémára.

Amennyiben Office 365 postaládájába érkező levelek csatolmányait nem szeretne lokálisan tárolni, illetve ezzel elveszítve azt a szabadságot, hogy bármely eszközéről elérje ezeket a fájlokat, úgy javasoljuk, a Microsoft egyik előre paraméterezett folyamatát.

A folyamat az e-mail beérkezést követően automatikusan felismeri, hogy a beérkezett e-mailben csatolmány található, így az előre meghatározott paramétereknek megfelelően, gombnyomás és plusz energia befektetés nélkül a háttérben a OneDrive vállalti fiókjába a már előre létrehozott mappába áthelyezi. A OneDrive mappát egyszer kell beállítani, illetve az elején megadott paraméterek alapján fogja létrehozni Önnek a felhőben a dokumentumait. Jól hangzik, ugye?

Még inkább, hogy a OneDrive felületén elhelyezett dokumentumok bármely arra alkalmas eszközéről elérheti és könnyedén oszthatja meg kollégáival.

Ez a folyamat megkönnyíti és gyorsíthatja a munkáját, mert a napközben kapott szerződések, illetve egyéb dokumentumok egy mappába, rendszerezve láthatja, munka és idő befektetés nélkül, mert a rendszer a háttérben mindent megtesz. Így nagy mértékben kizárható, hogy az ember elsiklik egy levél felett, mert így minden dokumentumot egy helyen rendszerezve megtalál.

Amennyiben felkeltette érdeklődését az fenti automatizált folyamat, az alábbi elérhetőségek bármelyikén további információkat tudunk megosztani Önnel!

Megosztás

Ossza meg az oldalt, az alábbi csatornákon keresztül!

További bejegyzések