Önnek is sokáig tart megtalálni a termékváltozatokat?

Ön is CAD- és ERP-rendszerrel igyekszik növelni a hatékonyságot? Nagyon jó hír, viszont, ha ezek a rendszerek nem kommunikálnak egymással, akkor Ön nem is használja ki kettejük teljes potenciálját. Tudja meg, hogyan fejlesztheti tovább üzletmenetét a CAD- és az ERP-rendszer integrálásával!

Ha össze szeretné hangolni a tervezési és termelési folyamatokat, akkor mérlegelje a folyamatok rendszereken átívelő bevezetését. Ha a két rendszer szervezeti egységeken átívelve kommunikálhat egymással, azzal nem csak az átláthatóság fokozható, hanem idő is megtakarítható. Ennek egyik fontos eleme a változásmenedzsment.

Mit is jelent igazából a változásmenedzsment?

Ha a tervezőmérnök módosítás érdekében blokkol egy tervrajzot, akkor ez kezdetben csak a CAD-rendszerre korlátozódik. Ezután szóban vagy e-mailen értesítenie is kell az érintett szervezeti egységeket.

Az intelligensen integrált CAD és ERP-rendszerek azonban feleslegessé teszik ezt a lépést, esetükben ugyanis a tervrajz módosításakor a megfelelő folyamat automatikusan módosul az ERP-rendszerben. Az értékesítők pedig egyből tudják, hogy adott termék nem értékesíthető többé, amint a tervezőmérnök blokkolja a tervrajzot.

Hogyan szabályozhatók a folyamatok a változásmenedzsmenttel?

Változási értesítés jelzi a tervezőmérnöknek, ha a műszaki rajzokat módosítani kell. Ez az értesítés a kapcsolódó adatokat (változástípus, érintett komponensek) is tartalmazza, így az információk egyből rendelkezésre állnak és nincsen szükség kutatásra.

Ezzel egyidejűleg készül egy módosítási igény a termékre vonatkozóan. Ez tartalmazza az érintett szervezeti egységek teendőit meghatározó feladatlistát. A rendszer pedig nyomon követi és dokumentálja az egyes feladatok végrehajtását. A tervezőmérnökök így mindig tisztában vannak a legfrissebb állapottal.

Hogyan működik a verziókezelés?

A verziókezelés nyomon követhetően és teljeskörűen dokumentálja a dokumentumváltoztatásokat. Ezzel garantálható a rendszerben lévő adatok konzisztenciája. A használat-ellenőrző funkcióval meghatározhatók a tervrajzot felhasználó területek. Ezen adatok alapján meghatározható, hogy az egész termelési struktúrát, összeszerelést, vagy csak egyetlen alkatrészt kell-e módosítani.

A verziókezelés további előnye, hogy a tervrajzhoz kötődő összes használatban lévő dokumentum automatikusan frissül a legújabb verzióra. A módosított dokumentumok ezután hatékonyan kioszthatók.

Tudjon meg többet regisztráljon a webinarunkra!

A webinaron bemutatjuk a COSMO CONSULT vállalatirányítási megoldását egyedi gyártó cégeknek. A témák között pedig az alábbiakat fogjuk körbejárni:

  • A CAD és ERP rendszerek összekapcsolásának előnyei
  • Verziókezelés – egységes BOM kezelés minden részlegnél
  • Változásmenedzsment – hogyan lehet jól csinálni?

Regisztráljon most!

Megosztás

Ossza meg az oldalt, az alábbi csatornákon keresztül!

További bejegyzések