A PowerApps a Microsoft üzleti alkalmazás fejlesztő megoldása, amivel bárki felépítheti saját mobil alkalmazását. Nem egy fejlesztői környezet, viszont az alkalmazáskészítés mellett üzleti appok készítésére használható, és az összekattintott appot akár alapként lehet használni komolyabb fejlesztéshez is.

A PowerApps-ben a vállalati adatok felügyelete egy Ön által létrehozott vagy egy másik felhasználó által létrehozott és Önnel megosztott alkalmazás futtatásával történik. Az alkalmazások mobileszközökön, például telefonokon futnak, vagy futtathatja őket böngészőben a Dynamics 365 megnyitásával. Tetszőleges mennyiségű különböző alkalmazást hozhat létre – mindezt anélkül, hogy meg kellene tanulnia egy programozási nyelvet, például a C#-ot.

A PowerAppsszel egyelőre csak okostelefonokra lehet alkalmazásokat készíteni, de a bevezetést követően várhatóan bekerül a tabletoptimalizált formátum is. A fejlesztést Windows 8.1-en és Windows 10-en lehet végezni, az appok pedig keresztplatformosak (JavaScript-alapúak), így windowsos, androidos és iOS-es telefonokon is futtathatóak – sőt, akár weben, a PowerApps portálon keresztül is el lehet majd őket érni. Az appokat fájlként és felhős szolgáltatáként is meg lehet osztani, személyre szabott jogosultsági szintekkel.

Megosztás

Ossza meg az oldalt, az alábbi csatornákon keresztül!

További bejegyzések