Az Intersnack Kft., Európa legnagyobb snackgyártója a Microsoft Dynamics AX-et választotta

A több ország igényeit összefogó kiválasztási folyamat során a cég az XAPT által ajánlott megoldás mellett döntött. A döntésben fontos szerepet játszott az XAPT közép-kelet európai jelenléte, valamint 15 éves tapasztalata a kereskedelmi és logisztikai rendszerek kialakításában.

A folyamat részeként Románia és Bulgária már élesben használja az új rendszert, míg Magyarországon a Microsoft Dynamics AX 2012 bevezetése folyamatban van. Az integráció eredményeként a német anyavállalat különálló régióként, egységesen tudja menedzselni a fent említett országokat, amelyek az új rendszer segítségével erősíthetik az egymás közötti kooperációt.

A Microsoft Dynamics AX 2012 vállalatirányítási rendszer megfelel a cég által elvárt nemzetközi szinten működő vállalatcsoport elvárásainak. Kiemelt feladat a termeléstervezés és –ütemezés megvalósítása, különös tekintettel a speciális kialakítású termelő gépsorokra, melyet a szigorú élelmiszeripari elvárásoknak történő megfelelés is bonyolít. A gyártás során használt allergének kezelése is külön figyelmet kap a folyamatokban.

A speciális raktári vonalkódos rendszer több helyen is növeli a termékazonosítás és nyomonkövetés biztonságát, valamint a termelés tervezés megújításával pontosabban tervezhetővé válnak a készletszintek. A rendszer biztosítja a költségek illetve a tervköltségektől való eltérés valós idejű kontrollját, és lehetőséget ad a beavatkozásra, módosításra. A speciális igénytervezés funkcióval pedig pontosabban kalkulálhatóvá válnak az értékesítési tervek.

AZ INTERSNACKRŐL

Az Intersnack Magyarország Kft. anyavállalata, az Intersnack vállalatcsoport mára Európa legnagyobb snackgyártója. Az évi 450.000 tonna ropogtatnivalót 24 termelőüzemben gyártják a kontinensen, amelyből az egyik a győri üzem. A cég a Chio és a POM-BÄR termékcsalád közismert, nemzetközi forgalmazója.
A 8.000 főt foglalkoztató cégcsoport éves forgalma eléri az 2,3 milliárd eurót. A 300 fővel működő magyar vállalat a hazai sós ropogtatnivalók piacának vezető gyártója, éves árbevétele meghaladja a 12 milliárd Ft-ot. Az üzem specialitása a tésztájában fűszerezett sóspálcika, ami helyi fejlesztésként került be az Intersnack termékek választékába. A termelésben folyamatosan nő az export aránya, a környező országokba kerülő lisztes termékek meghatározó része Győrben készül.

Megosztás

Ossza meg az oldalt, az alábbi csatornákon keresztül!

További bejegyzések