EKAER megoldás Microsoft Dynamics rendszerekkel

Az XAPT Hungary Kft. az elmúlt időszakban az új, EKAER szám használatával kapcsolatos törvényi előírásoknak megfelelően a követelmények tanulmányozása és az ügyfelekkel való mélyreható személyes konzultáció alapján kidolgozta ügyfelei számára a javasolt megoldást. Ez több, egymásra épülő funkcióból áll, és az ügyfél paraméterezheti a megoldást saját üzemi sajátosságai alapján.

A megoldás specifikálása és fejlesztése elkészült, ügyfeleink részére egyedi megállapodás alapján áll rendelkezésre.

A MEGOLDÁS FŐBB KONCEPCIÓJA:

Adatok létrehozása

  • EU-ból történő beszerzés esetén a szállítmány indulása előtt az ügyfél megkapja a gépkocsin levő szállítási és termék adatokat. Ezt a Microsoft Dynamics rendszerben fel kell vinni.
  • EU-ba való szállítás esetén a szállítandó tételekről el kell készíteni a számlát, vagy a szállító levelet.
  • HU-HU első értékesítés esetén el kell készíteni a számlát, vagy a szállító levelet.

ADATOK KIVÁLASZTÁSA

A szállítás megkezdése előtt ki kell választani az egy gépkocsival szállításra kerülő tételeket az előző pontban felvitt adatok alapján. (szállító levél, számla, beszerzési rendelés kiválasztása). Előzetesen fel kell vinni a rendszerbe a kockázatos termékek azonosítóit, illetve a hozzá tartozó határértékeket.

EKAER SZÁM  SZÜKSÉGES?

A kiválasztás után egy funkció az adatok alapján eldönti, hogy szükséges-e EKAER szám igénylése

LISTA KÉSZÍTÉS

A legegyszerűbb megoldásban a felvitt adatok alapján készül egy olyan lista, mely felsorolja a kézi EKAER szám igényléshez szükséges adatokat. Ezen lista alapján a felhasználó kézzel megigényeli az EKAER számot, és a kapott EKAER számot a Microsoft Dynamics rendszeren kívül kezeli.

XML FÁJL KÉSZÍTÉS

Egy további funkció áll rendelkezésre. Ennél a lista alapján a Microsoft Dynamics rendszer automatikusan elkészíti az XML fájlt, és egy előre meghatározott helyre letárolja. A felhasználó ezt az XML fájlt töltheti fel kézzel a központi rendszerbe, és a kapott EKAER számot Dynamics rendszeren kívül kezeli.

XML FÁJ AUTOMATIKUS FELTÖLTÉS

Fullextras funkciónál a létrehozott XML fájl automatikusan feltöltésre kerül a központi rendszerbe, a kapott EKAER szám a Microsoft Dynamics rendszerbe visszaírásra kerül. Később az adatok még módosíthatók, és ezekre is XML fájlok készülhetnek, automatikus módosítás feladással.

BELSŐ BIZONYLATOK KÉSZÍTÉSE

Amennyiben automatikus XML fájl feladás készül, és az adatok is visszaírásra kerülnek a Microsoft Dynamics rendszerben, úgy a szállításhoz szükséges fuvar kísérő bizonylatokat is elő lehet a Dynamics rendszerben állítani.

PROJEKT SPECIFIKUS TOVÁBBI IGÉNYEK

A jelenleg ismertetett megoldás a Microsoft Dynamics AX és NAV rendszerben verziótól függetlenül kerültek kidolgozásra. Ezen túlmenően természetesen igény esetén egyéb projekt specifikus megoldásokkal is állunk ügyfeleink rendelkezésére.

Amennyiben további, vagy részletesebb információra szükségük van, jelezzék ügyfélmenedzserüknek vagy az ügyfélkövető rendszeren keresztül.

Megosztás

Ossza meg az oldalt, az alábbi csatornákon keresztül!

További bejegyzések