Együttműködési megállapodást írt alá a Debreceni Egyetem Informatikai Karával a COSMO CONSULT

Debrecen, 2021. november 4. – Az üzleti informatikai megoldásokat nyújtó COSMO CONSULT másfél hónappal ezelőtt nyitotta meg irodáját Debrecenben, a mai napon pedig megállapodást írt alá a Debreceni Egyetem Informatikai Karával. Az együttműködés keretében új kurzust hoznak a hallgatók számára, ösztöndíjakon és versenyeken keresztül biztosítanak szakmai támogatást, segítik az egyetemi online óratartást, a jövőben pedig izgalmas és kihívásokkal teli munkalehetőséget biztosítanak az iskolapadból kikerülteknek.

Együttműködési megállapodás

A COSMO CONSULT európai szinten is kiemelkedő munkakörnyezetet és egyben speciális tudásközpontot szeretne kialakítani Debrecenben, amely további fejlesztéseket vonz a városba és képes a kiváló IT szakemberek hosszabb távú megtartására. Ennek fontos mérföldköve lehet ez az együttműködés, amely kölcsönösen tartogat előnyöket a vállalat és az Informatikai Kar, ezen belül is leginkább a hallgatók számára.

„Tapasztalt oktatókat fogunk biztosítani a kurzusokhoz, ők izgalmas és gyakorlatias anyagot fognak leadni, és mindent megteszünk azért, hogy versenyképes és értékes tudást adjunk át”– hangsúlyozta Polocz Anett, a COSMO CONSULT magyarországi ügyvezetője.

A vállalat célja, olyan gyakorlatias ismereteket átadni a képzés keretében, amely segíti az egyetem Informatikai Karának hallgatóit abban, hogy piacképes tudással gazdagodjanak és az iskola falait elhagyva jobb esélyekkel induljanak a munkaerőpiacon.

Az egyetem szempontjából létfontosságú az élő kapcsolat a vállalati szektorral, hiszen egy olyan dinamikusan fejlődő területen, mint az informatika a partnervállalatok bevonásával tudjuk a legújabb technológiákat és eljárásokat beépíteni az oktatásba – hangsúlyozta Ailer Piroska, a Debreceni Egyetem műszaki innovációért és képzésfejlesztésért felelős rektorhelyettese és hozzátette: „Az ipari együttműködéseknek a gyakorlatorientált szakemberképzés mellett a kutatás-fejlesztés támogatásában is hangsúlyos szerepük van, az intézmény küldetésének tekinti, hogy a birtokában lévő tudásbázist szolgáltatásként a külső partnerek rendelkezésére bocsájtsa a korszerű ismereteken alapuló kutatásorientált gazdaságfejlesztés érdekében”.

„Az Informatikai Kar célja, hogy naprakész, a vállalati szférában hasznosítható tudással bocsátsa ki végzőseit. Ehhez szükség van a kiterjedt együttműködési rendszerre, és az olyan vállalati partnerekre, mint a COSMO CONSULT, amely hajlandó energiát és forrást áldozni, hogy a nagytudású, a piaci igényeknek megfelelő szakembereket tudjunk képzeni az Informatikai Karon” – fogalmazott Hajdu András. Az Informatikai Kar dékánja kifejtette: „A most aláírt megállapodás keretében a cég szakemberei részt vesznek a karon folyó oktatásban, közös képzési formákat alakítanak ki az üzleti informatika és vállalatirányítás területén, illetve közös oktatási anyagokat és tanúsítványokat dolgoznak ki. Emellett a cég szakdolgozati, diplomamunka-, és TDK-dolgozati témákat ajánl fel a hallgatóknak, valamint PhD-értekezések elkészítéséhez is segítséget nyújt.”

Debrecen állásajánlatok

A COSMO CONSULT debreceni irodájában egy új IT fejlesztő és szolgáltató központot kíván létrehozni, ahol a közeljövőben megközelítőleg 50 új munkahelyet fognak teremteni. Ehhez már elkezdte a toborzási tevékenységét, amely során vonzó javadalmazással, stabil vállalati háttérrel, inspiráló nemzetközi munkakörnyezettel kínálnak állásokat elsősorban IT fejlesztőknek.

***********

https://www.dehir.hu/videogaleria/informatikai-szakmai-napok-a-debreceni-egyetemen2021/
https://www.businesscentral365.hu/
Állásajánlataink: https://www.cosmoconsult.hu/karrier/

 

Megosztás

Ossza meg az oldalt, az alábbi csatornákon keresztül!

További bejegyzések