Dynamics 365 és Microsoft Teams duóval könnyebb a hibrid munkavégzés

Együttműködő alkalmazást jelentett be Inspire 2021 konferenciáján a Microsoft, amely a Dynamics 365 és a Microsoft Teams legjavát adja a vállalatoknak, többletköltség nélkül. Augusztusban érkezik a Windows 365 Cloud PC, hogy a teljes munkakörnyezetet a felhőben, minden eszközről elérhetővé tegye.

A hibrid munkavégzéshez olyan alkalmazások szükségesek, amelyek az emberek, az üzleti folyamatok és tartalmak összekapcsolásával mindenütt – fizikai és online környezetben, csevegőszobákban, közösségi csatornákon és videokonferenciákon – egyaránt gazdag felhasználói élményt adnak.

Dynamics 365 + Microsoft Teams

A Microsoft együttműködő, kollaborációs appoknak nevezi ezeket a modern alkalmazásokat. Palettájukon a legújabb a Dynamics 365 + Microsoft Teams, amelyet a szoftvercég júliusban megtartott Inspire 2021 konferenciáján jelentett be. A két megoldás élményét és képességeit ötvöző, új együttműködő alkalmazás ugyanakkor eltörli a járulékos licencköltségeket, amelyek a vállalatokat korábban visszatarthatták az ilyen integrációk kialakításától. Más szóval a Teams felhasználók minden további költség nélkül, közvetlenül érhetik el a vállalatnál bevezetett Dynamics 365 funkcióit, ami a technológiai szállítók körében egészen egyedülálló ajánlatnak számít.

Csapatmunka mindenkinek!

Mostantól a Dynamics 365 felhasználók közvetlenül a Teams csevegésből vagy csatornákból meghívhatják bármely kollégájukat, hogy együtt dolgozzanak az ügyféladatokkal. Az erre jogosult személyek így gyorsabban és hatékonyabban intézkedhetnek, mert nem kell különböző alkalmazások és adatforrások között váltogatniuk. Az értékesítők például üzleti lehetőségekről, ügyféltörténetekről, a kapcsolatok állapotáról és a kontaktokról oszthatnak meg információkat, az ügyfélszolgálaton dolgozó kollégák pedig hasonló módon dolgozhatnak az ügyek intézésén, a problémák megoldásán és az utánkövetés feladatain.

A Dynamics 365 felhasználók az új kollaborációs appban Teams megbeszélést adhatnak a létrehozott találkozóhoz, így a megbeszélés alatt hozzáférnek a kulcsfontosságú ügyfél-információkhoz. Hasonló módon a Teams hívás alatt készített jegyzeteket automatikusan a Dynamics 365-ben kezelt ügyféltörténet idősávján menthetik el. Mindenkor csak az arra jogosult felhasználók férhetnek hozzá ezen adatokhoz és információkhoz, így azok védelme a megosztás és a közös munka során is végig biztosított.

Kollaborációs alkalmazással egyre több kolléga fog dolgozni a vállalatirányítási rendszerben kezelt adatokkal, ezért kulcsfontosságú, hogy az érintettek értesüljenek a változásokról. A Dynamics 365 és a Teams élményét ötvöző appban kiválasztható, hogy az erre jogosult kollégák milyen csatornákon, milyen módon és gyakorisággal kapjanak automatikus értesítéseket az adatok és információk frissítéseiről. Specifikus, adaptív kártyák is küldhetők az értesítés típusának függvényében, amelyekkel a munkafolyamatok még jobban összekapcsolhatók.

Dynamics 365-höz készített appjaikat a Microsoft partnerei, a független szoftverfejlesztők hamarosan a Teamsben is értékesíthetik, ahol az IT adminisztrátorok közvetlenül megvásárolhatják vagy előfizethetik azokat vállalatuk nevében.

Windows 365 Cloud PC: személyi számítógép a felhőben

A járványhelyzetben bebizonyosodott, hogy a személyi számítógép központi szerepet tölt be a kapcsolattartás és az együttműködés támogatásában, legyen szó magánéletről, munkáról vagy tanulásról. A Microsoft júniusban jelentette be a Windows 11-et, az operációs rendszer új verzióját, amely a következő évtizedre készíti fel a személyi számítógépet a kezelőfelülettől kezdve az egyéni és csoportmunka, valamint a fejlesztők és a vállalkozások támogatásán át a játékélményig ívelő, új képességeivel. Az Inspire 2021 konferencián pedig most bemutatkozott a Windows 365, amely a felhőbe viszi a PC-t.

A Windows 365 Cloud PC az Azure Virtual Desktop virtualizációs megoldására épülő felhőszolgáltatás, amellyel a felhasználók újszerűen élhetik meg Windows 10 vagy – miután az év vége felé elérhetővé válik – Windows 11 alapú személyi számítógépüket, mert annak minden tartalmát, alkalmazását, adatát és beállítását a felhőben, bármilyen eszközről elérhetik.

Személyre szabott újdonság a felhőből

Szolgáltatásával a Microsoft új kategóriát teremt, a Felhő PC-t, amellyel a vállalatok a felhő és a személyi számítógép erősségeit ötvöző, személyre szabott Windows élményt adhatnak minden felhasználónak, a gyakornokoktól és beszállítóktól kezdve az infómunkásokon át az ipari tervezőmérnökökig és a szoftverfejlesztőkig, bárhol. Ez az élmény, személyre szabott munkakörnyezetük következetesen elkíséri őket még akkor is, ha munka közben eszközt váltanak, belépéskor ott folytathatják, ahol kilépés előtt abbahagyták.

Minthogy a szolgáltatás rendkívüli módon leegyszerűsíti a desktop virtualizációt, a Microsoft Endpoint Manager felügyeleti felületéről a Cloud PC-k egyenként vagy csoportosan is percek alatt létrehozhatók, konfigurálhatók és hozzárendelhetők a különböző szerepkörökben dolgozó vagy más csoportokhoz tartozó felhasználókhoz, amit a vállalat házirenddel is szabályozhat. A Windows 365 éppen ezért nem csak nagyvállalatoknak szól, az egyszerűen használható szolgáltatás eszközeivel a kis- és középvállalatok virtualizációs szakértelem nélkül is könnyen létrehozhatják és menedzselhetik saját felhőkörnyezetüket.

A Felhő PC-ken az együttműködő alkalmazások, a Microsoft Teams, a Dynamics 365, a Power Platform, valamint a meglévő biztonsági azonosítók ugyanúgy használhatók, mint a fizikai gépeken. A szolgáltatás bizalmat nem előlegező (zero trust) megközelítés gondoskodik a biztonságról, minden információt a felhőben – nem az eléréshez használt eszközön – tárol, a belépést pedig a Microsoft Azure Active Directory (Azure AD) címtárszolgáltatással integrált többfaktoros azonosítással védi. A Windows 365 augusztus 2-től lesz széles körben elérhető.

Források

Megosztás

Ossza meg az oldalt, az alábbi csatornákon keresztül!

További bejegyzések