Hamarosan indul a Dynamics 365 Business Central idei első frissítési hulláma

A Microsoft kis- és középvállalati üzleti alkalmazásai a cégek és az adatbázisok, a kapcsolatok a könyvelési tételek, a dokumentumok és a nyomtatók kezelését is új képességekkel teszik könnyebbé. Egyszerűbb lesz az új felhasználók beszállása és a fejlesztők munkája is.

Idén is áprilistól szeptemberig tart majd a Microsoft Dynamics 365 és Power Platformjának első frissítési hulláma (2021 release wave 1), az új és továbbfejlesztett képességek többségét azonban – nyilvános előzetesként – a felhasználók már márciustól kipróbálhatják. Igaz ez a szoftvercég kis- és középvállalati alkalmazásaira, a Dynamics 365 Business Central újdonságaira is, amelyek a kezelhetőséggel együtt a teljesítményt is még magasabb szintre emelik.

Hasonlóan a FactBoxok betöltéséhez, amelynek teljesítményét a Business Central korábbi kiadásai sikerrel növelték, a mostani frissítési hullámban a Microsoft a Szerepközpontok (Role Center), a szerepkör-specifikus kezdőlapok megjelenítését is optimalizálja. A lap alkotórészei fentről indulva, egyenként töltődnek be, de csak azok, amelyek a kijelzőn láthatók, a többi elem igény szerint akkor jelenik meg, ha a felhasználó lefelé görget. A Szerepközpont így még rövidebb idő alatt betölt, és a felhasználó gyorsabban munkához láthat.

A Business Central új kiadásában az eddiginél is rugalmasabbá válik a nyomtatók kezelése. A felhasználók azt követően is másik nyomtatót választhatnak, hogy kijelölték egy jelentés nyomtatásának helyszínét. Az új funkció csak a Business Centralban elérhető, felhőre csatlakozó nyomtatókkal lesz használható, azonban a felhőtechnológiák széles körét (levélnyomtatás, Universal Print, PrintNode, stb.) támogatja.

Dimenziók utólagos korrigálása a főkönyvi tételekben

Egyes iparágakban a vállalatoknak nemcsak tétel- és a sorozatszámokat, hanem hozzájuk tartozó, kiegészítő információkat is vezetniük kell. A Business Central frissítése ezt új információs (Lot No. Information és SN Information) lapokkal támogatja, amelyeken a felhasználók például a minőségre vonatkozó jegyzeteket fűzhetnek a tételekhez, illetve szükség szerint zárolhatják a számok használatát. Az információs lapok a speciális iparági igények szerint bővíthetők, és segítségükkel a részletek a tételek követése közben, közvetlenül hozzáadhatók. Tömegesen létrehozott tétel- és sorozatszámok esetén további könnyebbség, hogy a készletmozgás tranzakcióinak közzétételekor a kiegészítő információk automatikusan felírhatók a lapokra.

Csak az nem hibázik, aki nem dolgozik, ezért a Business Central új kiadása a javítást is megkönnyíti, mivel lehetővé teszi a dimenziók utólagos korrigálását a főkönyvi tételekben. A nyilvántartás így mindig pontos képet fog adni anélkül, hogy az ideiglenes adatbevitel hibáiról feljegyzéseket kellene készíteni. A felhasználók nemcsak a dimenziók értékeit változtathatják meg egy vagy több főkönyvi tételben, hanem dimenziókat is hozzáadhatnak, illetve eltávolíthatnak.

Microsoft 365-tel együtt még jobb minden

A Business Central 2021-es első frissítési hullámában érkező fejlesztések a Microsoft Teamsszel, az Excellel, az Outlookkal és a Worddel kialakított integrációt is továbbmélyítik, ezáltal az egyéni munkavégzés és a csapatmunka hatékonyságát is fokozzák.

A kis- és középvállalati alkalmazáscsomag átfogó, gazdag funkcionalitású megoldást ad az üzleti kapcsolatok kezeléséhez, amely nemcsak az értékesítők számára, hanem más vállalati szerepkörökben is nélkülözhetetlen. A különböző üzletágakban dolgozó felhasználóknak gyakran a Microsoft Teamsből kell keresniük, hívniuk beszállítóikat, ügyfeleiket és más partnereiket. Mostantól ehhez nem kell alkalmazást váltaniuk, mert a Microsoft Teamsből közvetlenül kereshetnek a Business Centralban kezelt kapcsolataik között, és azok minden elérhetőségét láthatják.

Ha egyszerre sok címzettnek – például egy értékesítési kampány részeként az ügyfelek kiválasztott csoportjának – készül levelet küldeni a vállalat, akkor a felhasználók a Word körlevél-készítő (mail merge) funkciójával minden egyes levelet könnyen személyre szabhatnak a Business Centralban elérhető kapcsolati adatokkal.

A Microsoft 365 az univerzális nyomtatás képességével korszerűsíti a nyomatókezelést, egyszerű, de nagyszerű élménnyé varázsolva a nyomtatást. A Business Central az Universal Print szolgáltatáson keresztül támogatja a felhőalapú nyomtatást, a felhasználók így a szolgáltatás menedzsmentfelületén felvett nyomtatók bármelyikére küldhetnek jelentéseket és más dokumentumokat, hogy azokat papírra vigyék.

Indulás azonnal: ellenőrző listák és segítőkész varázslók

Érthető módon a Dynamics 365 Business Centralt bevezető vállalatok szeretnének minél könnyebben és gyorsabban munkához látni új alkalmazásaikkal. A Microsoft partnerei mostantól olyan ellenőrző listákat készíthetnek, amelyekkel ügyfeleik az indulás előtti utolsó beállításokat már önállóan is elvégezhetik, így nem kell segítségre várniuk.

Mostani frissítésében a Business Central a vállalatok létrehozását is beállító varázslóval teszi egyszerűvé. Az új vizuális kalauz segít előhívni a kulcsfontosságú funkciókat, folyamatokat, mezőket és műveleteket, a felhasználók így menet közben, önállóan elsajátíthatják a kezdeti lépéseket. További előny, hogy a Microsoft partnerei a varázsló támogatását saját alkalmazásaikra is kiterjeszthetik. Az új kiadásban emellett a Power BI használatba vételét is hasonló varázsló teszi gördülékennyé.

Az alkalmazáscsomag mostantól teljes egészében Visual Studio kódra épül, ami a fejlesztői munka hatékonyságát is növeli. Nem utolsósorban a Business Central 2021-es első frissítési hullámában újabb piacokon, többek között Görögországban, Romániában és Törökországban is elérhetővé válik.

Megosztás

Ossza meg az oldalt, az alábbi csatornákon keresztül!

További bejegyzések