Családbarát Vállalkozás lett az XAPT

A Családbarát Vállalkozás Újbuda 2017 pályázat olyan helyi vállalkozásokhoz szól, akik felismerték, hogy a rugalmas foglalkoztatási formák bevezetése, a munka-magánélet egyensúly megteremtése és a családok igényeihez való igazodás válaszokat adhat a következő évek munkaerő-piaci kihívásaira. Az elismeréssel az Önkormányzat díjazza azokat a vállalkozásokat, akik szem előtt tartják a családbarát szemlélet megvalósulását.

A Családbarát Vállalkozás Újbuda címet azok kaphatják meg, akik vállalják, hogy folyamatosan fejlesztik családbarát szervezeti modell kialakításával és megtartásával kapcsolatos gyakorlatukat.

Mi tett az XAPT Solutions Kft., hogy ezt a címet megkapja?

  • Felismertük, hogy a legtöbb család számára nem azok a hétköznapok jelentik a legnagyobb terhet, melyeken a gyermek bölcsődében/óvodában/iskolában van, hanem a hosszú felügyelet nélküli nyári szünetek. Ezért cégünk majdnem egy hónapos időszakra a cég által szervezett és anyagilag is támogatott nyári tábort biztosít a munkatársak gyermekei számára az iroda közelében, amelyet sokan igénybe is vesznek.
  • A mindennapokban nagy segítség tud lenni, ha a munkatársak szükség esetén magukkal tudják hozni gyermekeiket a munkahelyre, amire jelenleg is van lehetőségük. A közeljövőben tervezzük egy játszószoba kialakítását, ahol a gyermekek változatosabban, jobb körülmények között tudják eltölteni az idejüket ezeken a napokon.
  • Függetlenül attól, hogy a munkatárs milyen pozícióból ment szülési szabadságra, visszatérésekor próbálunk olyan munkarendet és pozíciót találni számára, ami a lehető legjobban megfelel a tudásának,  elvárásainak, élethelyzetének. Az XAPT-hoz visszatérő kismamák felé tett engedmények, a mutatott rugalmasság nagyban növeli az elköteleződést és a motivációt, ami mindkét fél számára pozitív kimenetet eredményez.
  • Várandós munkatársaink számára biztosított az otthoni munkavégzés lehetősége, valamint a rugalmas munkaidő, hogy így támogassuk őket, és munkában tudjanak maradni, ameddig szándékoznak.
  • Nyugdíjasként dolgozó kollégáinktól a pályakezdő munkatársaink rengeteget tudnak tanulni.
  • A szakmai munka mellett próbálunk a kikapcsolódásra, szórakozásra, és egészséges életmódra is hangsúlyt fektetni, hogy így járuljunk hozzá munkatársaink jóllétéhez. Ilyen programok például a heti gyümölcsnap, sport támogatás, munkahelyi masszázs, gyerekbarát programok (15 éve céges mikulásunk lepi meg ajándékokkal a dolgozóink gyermekeit, amin a tavalyi évben közel 70 gyermek vett részt) és csapatépítő tevékenységek szervezése. Emellett téli és nyári leállással segítjük a pihenést, hogy együtt lehessenek a családok.

Megosztás

Ossza meg az oldalt, az alábbi csatornákon keresztül!

További bejegyzések