COSMO CONSULT világszerte az emberekért

Az olyan dolgoknak, mint a digitalizáció és az IT-korszerűsítés, több köze van az emberekhez, mint azt elsőre gondolnánk. Az új technológiák befolyásolják, hogyan dolgozunk, hogyan kommunikálunk, hogyan érintkezünk egymással, és meghatározzák, hogyan töltjük szabadidőnket. Nem kizárólagosan, de bizonyos mértékig igen. A COSMO CONSULT Csoport számára ezért fontos, hogy felelősséget vállaljon és segítsen a társadalmi kihívások leküzdésében. A karácsonyi költségvetésünk egy részét ezért felajánljuk olyan szociális projekteknek, amelyek nemzetközi helyszíneken gondoskodnak az emberekről.

A legtöbb IT- és digitalizációs projekt az emberekről szól. Arról, hogy mentesítsük őket a rutinfeladatok alól, jobb információkat adjunk nekik az üzleti döntésekhez, vagy rugalmasabbá tegyük a munkakörnyezetüket. “Mivel a projektjeink középpontjában az emberek állnak, mindig tudatában vagyunk a vállalati társadalmi felelősségünknek. A földön járunk, és olyan dolgokkal is foglalkozunk, amelyek nem feltétlenül tartoznak az alaptevékenységünkhöz” – hangsúlyozza Uwe Bergmann, a COSMO CONSULT csoport vezérigazgatója.

A karácsonyi adományozásnak hagyománya van

Az egyik ilyen feladat például olyan szervezetek és kezdeményezések támogatása, amelyek a környezet- és állatvédelem, az emberi jogok vagy a hátrányos helyzetben lévők mellett kötelezték el magukat. A COSMO CONSULT ezért idén is felajánlja karácsonyi költségvetésének egy részét valamennyi telephelyén szociális projektekre. “Azzal, hogy mi magunk lemondunk róla, kis mértékben hozzájárulunk ahhoz, hogy más emberek életében tartósan változást érjünk el” – magyarázza Uwe Bergmann. A COSMO CONSULT csoport egyes telephelyei maguk döntötték el, hogy mely szervezetek kapnak adományt. Az idei szerencsés kedvezményezettek között voltak:

  • A “Straßenkreuzer” nürnbergi egyesület szegény, munkanélküli és hajléktalan emberekkel foglalkozik.
  • A Caritas Österreich a katolikus egyház segélyszervezete, amely világszerte számtalan szociális projektben vesz részt.
  • A Hogar Para Sus Ninjos az ecuadori Quito környékén élő árváknak és kiszolgáltatott gyermekeknek ad új perspektívát.
  • A Noé Állatotthon Magyarország legnagyobb állatmenhelye Budapesten, amely 1992 óta közvetíti a rászoruló állatokat új családokhoz.
  • A román Alianta Romania FaraOrfani problémás családokból származó gyermekeket támogat, szükség esetén új családot is találva számukra.
  • A Stockholmer Stadsmission munkát és lakhatást biztosít hajléktalanoknak, segíti a migránsok integrációját, és oktatási lehetőségeket fejleszt a gyermekek és fiatalok számára.
  • A La Palma vulkán áldozatai projekt a La Palma vulkánkitörés áldozatait támogatja.
  • A France Nature Environment egyesület környezetvédelmi projekteket támogat Franciaország-szerte, de olyan területeken is részt vesz, mint a tudásátadás és a PR-tevékenység.
  • Az ausztriai Plan B olyan gyermekeknek segít, akik átmenetileg nem tudnak családjukkal élni, és ideiglenes vagy állandó elhelyezést szervez.
  • A müncheni LMU Klinikum a gyermekek és serdülők még jobb ellátása érdekében új klinikát épít, amely szintén adományt kapott.

Az adományokat a karácsony előtti időszakban adták át – ahol lehetett, ott személyesen is.

A COSMO CONSULT csoport nevében ezúton is szeretnénk mindenkinek boldog karácsonyt és sikerekben gazdag új évet kívánni!

Megosztás

Ossza meg az oldalt, az alábbi csatornákon keresztül!

További bejegyzések