Dynamics NAV promóció: kockázatmentes upgrade a felhőbe

A felhős átállást hivatott ösztönözni a Microsoft „Bridge to the Cloud” promóciója, amellyel a Dynamics NAV-ot használó cégeknek lehetőségük van a meglévő rendszerük mellett a Business Central-t is kipróbálni. Az eredetilag 2022 júniusáig tartó akciót a Microsoft meghosszabbította 2022 év végéig. Ez alkalomból mi is összefoglaljuk, hogy miről is szól az akció és miért éri meg belevágni!

Telepített (On-Premises) Microsoft Dynamics NAV vagy Dynamics 365 Business Central rendszert használ? Ha igen, akkor gondolkodott már azon, hogy a felhőbe költöztesse rendszerét? A világ ebbe az irányba halad, és a Microsoft is a felhőalapú ERP rendszerek mellett tette le a voksát évekkel ezelőtt, amikor piacra dobta a Business Central-t.

A Bridge to the Cloud promóció előnyei

A promóció legfontosabb előnyei:

 1. A Microsoft legfeljebb négy évig kettős felhasználási jogot biztosít a felhős Business Central és az Ön jelenlegi, telepített rendszeréhez. Az promóció lehetővé teszi a párhuzamos használatot, amennyiben cége legfeljebb négy éven belül átáll a Business Central felhős verziójára. Az átállási folyamat megtervezésében és kivitelezésében a Cosmo Consult Kft. szakértői csapata örömmel segít Önöknek.
 2. A promóció keretein belül a Microsoft a Business Central licenszek a listaárból 60%-os kedvezményt biztosít a legfeljebb négyéves időtartamra, ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az éves szoftvekövetési díj (Enhancement Plan) összegének 12-ed része felhasználható SaaS licencek havidíjas előfizetésére. License kedvezmény a már említett 60 % mely a mindenkori Business Central SaaS licensek díjából számolódik. Amennyiben a szükséges licencek havi díját nem fedezi a jelenlegi éves követési 12-ed része abban ez esetben a Microsoft 0 €-ért biztosít további SaaS BC licenceket. A maximum igényelhető SaaS BC nevesített licence darabszám, az aktuális konkurens licencek négyszerese.
 3. Továbbra is használhatja jelenlegi megoldását, bővítheti felhasználóit, vásárolhat objektumokat, amíg megtervezi az átállást, és megbarátkozik a felhős Business Centrallal.
 4. Az Enhancement Plan előnyeit a promóció időtartama alatt továbbra is megkapja.

Ez egy nagyon jó lehetőség arra, hogy a lehető legkisebb kockázattal költöztess cége Dynamics NAV vállalatirányítási rendszerét a felhőbe.

Támogatás

Azok a meglévő Dynamics NAV és helyben telepített Business Central ügyfelek jogosultak a „Bridge to the Cloud” szolgáltatásra, akik aktív Enhancement Plan-nel (rendezett szoftverkövetés) rendelkeznek. Nem jogosultak a promócióra azok az ügyfelek, akik előfizetéssel (On-Prem SAL) használják a rendszert, vagy akik nem rendelkeznek érvényes Enhancement Plan-el, illetve azok, akiknek nem hosszabbították meg az éves licenszelőfizetésüket.

További részletek a promócióról

 • A Bridge to the Cloud promóciós időszak alatt Ön kettős hozzáférési jogosultsággal fog rendelkezni a Business Centralhoz és a jelenleg használt megoldáshoz, de egyszerre csak egy rendszert lehet produktív környezetként használni. Ez lehetővé teszi, hogy tesztelje a Business Central-t, miközben a jelenlegi rendszerén fenntartja a normál működést.
 • A promóciós időszak lejárta után teljes mértékben át kell térnie a Business Central-ra, és a korábbi rendszert környzetet nem lehet produktív környezetként használni.
 • A promóciós időszak alatt a telepített Dynamics NAV rendszerét továbbra is használhatja majd párhuzamosan a felhős Business Central-t, miközben az áttérés folyamata alatt fenntarthatja a telepített licenszére vonatkozó Enhancement Plan előnyöket.

Időzítés

 • A Bridge to the Cloud 2022. december 31-ig érhető el (június 30-ról meghosszabbítva)
 • Az akciót a határidő lejárta előtt bármikor igénybe veheti
 • A promóciós időszak egy év, és ez még további három évvel meghosszabbítható. Ez azt jelenti, hogy az Enhancement Plan, a kedvezményes licencköltségek, valamint a Business Central és a jelenlegi megoldás kettős hozzáférési jogosultsága akár négy évig is fenntartható.

A promóció egyéves előfizetési kötelezettséggel jár, hároméves megújítási lehető-séggel, és a továbblépéshez az alábbi lehetőségei vannak: 

 1. lehetőség: Megszakíthatja a felhőmigrációt, és visszatérhet az eredeti megoldáshoz és licencekhez. MEGJEGYZÉS: Ha újra a bővítést választja, akkor a promóciós időszak időtartamára az elévült díjakat kell megfizetnie.
 2. lehetőség: Teljes mértékben áttérhet a Business Central felhő szolgáltatásra
 3. lehetőség: A promóciós kedvezményeket egyéves hosszabbításban, legfeljebb három évig folytathatja. MEGJEGYZÉS: Ezzel a lehetőséggel, ha úgy dönt, hogy visszatér a helyszíni használathoz, akkor a promóciós árazás időtartamára lejárt díjakat kell fizetnie.

Költségek

A jó hír az, hogy a Bridge to the Cloud költsége megegyezik a már létrehozott Enhancement Plan megújítási összegével. A promóció lehetőséget kínál arra is, hogy az Enhancement Plan megújítási összegét havi kifizetésekkel oszthassa el. A promóció végén egyszerűen megvásárolja azokat a licenceket, amelyekre szüksége van ahhoz, hogy továbbra is a felhős Business Central rendszerben maradjon.

Segítünk abban hogy a legjobb döntést hozhassa meg!

Tehát, ha a felhőre és az online Business Centralra tervez áttérni, akkor a Bridge to the Cloudnál jobb lehetőséget nem is találhatna, hogy a saját tempójában és kedvezménnyel váltson át! Keressen meg minket és dolgozzunk együtt vállalata fejlődésén!

További információk a Microsoft oldalán!

Megosztás

Ossza meg az oldalt, az alábbi csatornákon keresztül!

További bejegyzések