Biztonsági kockázatcsökkentés felhős rendszerek használatával

Az üzleti folyamatok biztonságát a jövőben a munkamegosztás fogja megalapozni. A cégvezetés úgy tudja csökkenteni és ellenőrzés alatt tartani a kockázatokat, ha biztosítja a munkatársaknak a megfelelő környezetet az innovációkhoz és a legújabb technológiákat alkalmazó naprakész munkavégzéshez.

A SaaS (Software-as-a-Service) alkalmazásoknak köszönhetően biztosítható, hogy vállalata mindig a legjobb és legbiztonságosabb eszközökkel tudjon dolgozni, így folyamatait soha nem szükséges megakasztani. A cégvezetésnek nem kell vállalnia a rendszerek működtetésével és az adatok tárolásával és archiválásával kapcsolatos felelősséget, és átháríthatják az ebből adódó kockázatokat a felhő szolgáltatókra.

Kockázatok kezelése

Ha a kockázatokat a nap 24 órájában, professzionális szolgáltatók kezelik, az a vállalat tranzakcióinak értékére is pozitív hatással lesz. A menedzsment egyszerűen bármikor felveheti a kapcsolatot a szolgáltatókkal, ha részletes elemzést szeretne kapni a lehetséges intézkedésekkel kapcsolatban.

Számos ügyfél és partner, beruházó és különösen kormányzati szerv esetén a szoros és tartós együttműködés záloga, hogy a vállalat fel tudjon mutatni egy jól működő kockázatkezelési rendszert, illetve a jogszabályi követelményeknek is megfelelő adattárolási megoldást.

Vállalatirányítási rendszereink

Digitalizációs projektek végrehajtása során a folyamatok minél szélesebb körű automatizálása, illetve új üzleti műveletek vagy alkalmazások hozzáadása érdekében, a helyi telepítésű rendszereket folyamatosan bővíteni kell, ennek eredményeként pedig az informatikai hálózatokban egyre több interfész keletkezik külső rendszerek irányába, ami megnöveli a vállalat kitettségét a külső támadások kockázatának.

Ezeknek az interfészeknek a működtetéséhez, karbantartásához és mindenek felett a védelméhez jelentős humán erőforrásra van szükség. 24 órás felügyelet nélkül fennáll a veszélye, hogy ezek a struktúrák kicsúsznak a vállalat irányítása alól, ami óriási kockázatot jelent a külső támadásokkal szemben. A Hiscox 2021-es kiber-felkészültségi jelentése szerint ez a helyzet jelentősen megnövelte a kis- és középvállalkozásokkal szembeni hacker támadások gyakoriságát.

BIZTONSÁGI KÉRDÉSEK KEZELÉSE

Alternatív megoldásként a szakértők az SaaS szolgáltatók magasfokú biztonságot nyújtó adatközpontjaira is felhívják a figyelmet, amelyeknél folyamatos védelem és felügyelet biztosított az ügyfelek részére.

Folyamatosan gondoskodnak arról, hogy a szoftvereket mindig a rendelkezésre álló legújabb és legbiztonságosabb verziókra frissítsék.

Biztosítják, hogy az üzleti folyamatok soha ne akadjanak meg. Ily módon, a szakértői vállalatokkal és a munkatársakkal együttműködve a cégvezetés megfelelően kezelheti és minimalizálhatja a felmerülő kockázatokat.

A vezetőség nyugodtan hátra dőlhet, a felhő szolgáltatókra bízva az adatvédelem és az adatbiztonság feladatait, illetve teljes körű rendelkezésre állást biztosíthat az adatokhoz és a vállalatnál felhalmozódott ismeretek jelentős részéhez.

Megosztás

Ossza meg az oldalt, az alábbi csatornákon keresztül!

További bejegyzések