Május 23-án egy újabb sikeres rendezvényt hagytunk a hátunk mögött. Az esemény célja az volt, hogy bemutassuk a Business Central-t azoknak a vállalatoknak és érdeklődőknek, akik nem akarnak lemaradni a technológiai versenyben.  A Business Central a Microsoft Dynamincs NAV utódjaként sokaknak ismerős lehet funkcionalitásában, viszont rengeteg új adottsággal bővült a rendszer, így az ilyen események remek alkalmat biztosítanak arra, hogy az összes újdonságot első kézből hallhassák az érdeklődők.

A szakmai előadásokat Emánuel László nyitotta meg, aki az XAPT TechLab vezetőjeként többek között a Business Central magyar lokalizációjának kifejlesztésében vezető fejlesztőként vett részt. A résztvevők egyből rálátást kaphattak arra, hogy mi is az a Business Central, miben tér el elődjétől és milyen konkrét problémákra nyújt azonnali megoldást. A Business Central egyik legnagyobb előnye, hogy a vezetők és vállalati munkatársak bárhol is legyenek, akár útközben is informálódhatnak a vállalat egészére vonatkozó információkról. Az ügyviteli működést teljes egészében biztosítja a rendszer azzal, hogy a beszerzési és számlázási folyamatok is automatizáltak, ezzel a könyvelési feladatok jelentősen leegyszerűsödnek. Továbbá a valós idejű monitorozás lehetővé teszi, hogy készlet és kapacitás problémák esetén azonnal orvosolni lehessen a helyzetet. A Business Central kialakítását tekintve úgy lett megalkotva, hogy az adott vállalat igényeihez lehessen alakítani különböző kiegészítő applikációk segítségével. A prezentáció végén a résztvevők ezek közül is megismerhettek néhányat.

A meghívóban kiemeltük, hogy éles működés közben is látható lesz a rendszer. Máté Balázs, az XAPT Vezető Termékmenedzsere bemutatta, hogyan lehet az Outlook-ot integrálni a rendszerbe és azon keresztül kezelni a különböző beszerzési és eladási feladatokat. A beszerzési rendelések esetén a bevételezések, hó végi számlák kiküldése is automatizálható a Business Central és az Outlook integráció segítségével. Így már az Outlookból is könnyen átláthatók könyveléshez szükséges számlák és bizonylatok. Az előadó kiemelte, hogy számos kényelmi funkcióval bővült a rendszer, többek között tömegével lehet terméket rendelni a bizonylatokhoz. Illetve, ha az emailben táblázatos tartalomként érkezik be egy rendelés, a Business Central ezt is könnyedén tudja kezelni és néhány kattintással létre hozható a rendelés a rendszerben. Ezek az adatok pedig automatikusan frissülnek a Power Bi felületén, ami ugyancsak egy könnyedén telepíthető vizuális riporting jellegű bővítmény.

Az élő bemutatót Hoffmann Miklós, az XAPT Pre-sales munkatársa folytatta. Gyakorlatilag 10 perc alatt hozott létre egy applikációt -a résztvevők szeme láttára-, amely hibás termék esetén képes intelligens termékfelismerésre és visszajelzésre. Első lépésként a vonalkódfelismeréssel azonosítja a terméket, majd automatikus visszajelzést küld az ügyfélnek, végül a megfelelő munkatárshoz elvégzendő feladatot rendel. A Power Apps segítségével bárki, aki minimális fejlesztői vénával rendelkezik képes létrehozni egy ilyen applikációt. Ezzel arra világított rá Miklós, hogy ügyfeleinknek nem kell napokat vagy heteket várnia egy-egy speciális megoldásra, hiszen egy jóval összetettebb applikációt is néhány óra alatt képesek vagyunk létre hozni.

Az előadásokat Orbán Bence, a Microsoft munkatársa zárta. Prezentációjában a digitális iroda előnyeire hívta fel a figyelmet azáltal, hogy gyakorlatban mutatta be milyen egyszerű egy meetinget összehívni, dokumentumokat és feladatokat megosztani a kollégákkal például a Microsoft Flow és a Teams használatával. Illetve a résztvevők a mesterséges intelligencia gyakorlati felhasználási lehetőségeiből is kaptak egy kis ízelítőt. Mindez gyakorlatilag néhány kattintással elérhető bárki számára egy Spotify előfizetés áráért.

A nap végén szakértőink személyesen válaszoltak a résztvevők kérdéseire az XAPT Solutions által biztosított ebéd és különleges kávékóstoló mellett.

Ha többet szeretne megtudni arról, hogyan tudja növelni cége hatékonyságát a Business Central segítségével olvasson tovább ezen a linken.

 

Megosztás

Ossza meg az oldalt, az alábbi csatornákon keresztül!

További bejegyzések