Átadtuk az új irodánkat Sopronban, és meghosszabbítottuk együttműködésünket a Soproni Egyetemmel

2019-óta dolgozunk azon, hogy vidéken is megerősítsük a jelenlétünket. A terjeszkedésünk első állomás Sopron volt, ahol azóta is folyamatosan bővült a fejlesztői és tanácsadói kapacitásunk. A létszám növekedése miatt idén egy új, nagyobb irodába költözött a soproni csapat, ezért a tegnapi napon hivatalosan is átadtunk az új irodánkat és meghosszabbítottuk az együttműködésünket a Soproni Egyetemmel.

A Sopron Média az alábbi cikkben számolt be az eseményről: https://www.sopronmedia.hu/cikkek/uj-irodaval-bovult-a-cosmo-consult-kft-soproni-telephelye

Új irodával bővült a Cosmo Consult Kft. soproni telephelye

A cég az elmúlt években szoros stratégiai kapcsolatot alakított ki a Soproni Egyetemmel. A vállalkozás a gazdaságfejlesztés és a munkahelyteremtés szempontjából is fontos szerepet tölt be a város életében.

A Cosmo Consult Kft. vidéki terjeszkedésének első fontos lépése volt a soproni iroda megnyitása. A város kiváló lehetőséget nyújtott arra, hogy a nyugati régióban lévő ügyfeleiket gyorsabban és hatékonyabban tudják kiszolgálni. A cég most új irodával bővült, ahol közel 20 munkavállaló dolgozik.

– Budapesten van a központunk, az első vidéki helyszínünk Sopron volt, 2019-ben nyitottuk meg itt az irodánkat. Az egyetemen egy kis szobával indultunk és onnan növekedtünk folyamatosan. Debrecenben és Szegeden van még irodánk. Sopron az utánpótlás-nevelés szempontjából kiemelt város számunkra, van egy stratégiai megállapodásunk a Soproni Egyetemmel. Oktatunk is az egyetemen, valamint a hallgatók számára gyakorlati helyszínnel is szolgálunk – mondta el Polocz Anett, a Cosmo Consult Kft. ügyvezetője.

Az új iroda megnyitóján Csiszár Szabolcs is köszöntötte a résztvevőket. Sopron alpolgármestere kiemelte: A városban az elmúlt években látványos fejlesztések mentek végbe, melyek új lehetőségeket teremtenek az itt tevékenykedő cégek számára. – Az M85 megépülése lehetőséget ad a cégek számára, hogy logisztikai szempontból is közelebb kerüljenek. A munkahelyteremtés számunkra nagyon fontos, főleg ha egy olyan munkahelyről van szó, amely magas hozzáadott értékkel bír – tette hozzá az alpolgármester.

A Cosmo Consult Kft. munkatársai rendszeresen tartanak kurzusokat és szakmai gyakorlatokat a Soproni Egyetem hallgatóinak, amely a fiatalok munkaerőpiacon való elhelyezkedését is segíti – fogalmazott köszöntőjében az egyetem rektora. – A hallgatóinknak piacot is jelent, elhelyezkedési lehetőséget is jelent. Nyilvánvaló, hogy azokat az alkalmazásokat – akár komoly, nagy cégeknek a kifejlesztett üzleti, informatikai szolgáltatásait – ha együtt tudjuk fejleszteni, együtt tudunk kérdéseket feltenni, úgy ezek az együttműködések ezt le tudják fordítani az informatika nyelvére, valamint az üzletépítés nyelvére. Külön öröm számomra, ha ebből az együttműködésből Sopron nagy- és középvállalatai, sőt a kisvállalatok is nyereséggel tudnak majd előre lépni.

Az ünnepség végén Polocz Anett, a Cosmo Consult Kft. ügyvezetője és professzor dr. Fábián Attila, a Soproni Egyetem rektora aláírták a stratégiai együttműködés meghosszabbításáról szóló okiratot.

Megosztás

Ossza meg az oldalt, az alábbi csatornákon keresztül!