8 ok, amiért most a legaktuálisabb ERP rendszerre pályázni

Számos ponton változott az elmúlt évek pályázati gyakorlata. 2015-ben az eddigieknél egyszerűbben adhatja be pályázatát, gyorsabbá vált az elbírálás és jelentősen nőtt az elérhető források összege Microsoft Dynamics AX vagy NAV ERP rendszerekhez.

1. Mely pályázatokat ajánlja az XAPT ERP rendszer bevezetéséhez?

Elsősorban a „Vállalati folyamatmenedzsment és e-kereskedelem támogatása” (Ginop-322) című pályázatot javasoljuk, mert egyrészt itt a legesélyesebb egy ERP rendszer bevezetésének pozitív elbírálása, másrészt ez már 2015. júliusától elérhető, harmadrészt egyszerűsített eljárásban zajlik majd az elbírálás. Másodsorban, pl. a termelési kapacitás bővítése (GINOP-121) mellett kiegészítő szolgáltatásként informatikai beruházást is lehetőség van megvalósítani.

2. Kik pályázhatnak?

Alapvetően még mindig a KKV szektor szakíthat nagyot a pályázatokkal. Konkrétan az 50 millió EUR (~15,5 milliárd Ft) éves árbevételt nem meghaladó, 250 fő alatt foglalkoztató vállalatok számára van lehetőség pályázni.

3. Mennyi pénzre pályázhatnak a KKV-k?

A GINOP és VEKOP keretein belül most összesen 8,6 milliárd Euró hívható le.

4. Miben változott a 2015-ös pályázati modell az előző évekhez képest?

Egyrészt a gyorsított eljárásnak köszönhetően sokkal könnyebb a pályázatok benyújtása. idén már maguk a cégek is benyújthatják a pályázatukat egy elektronikus adatlap kitöltésével. Az így benyújtott pályázatok – az un. egyszerűsített eljárásrend esetén – a kivitelezés el is kezdődhet.

5. Mikor jönnek ki a pályázatok? Mikortól lehet ERP-re pályázni?

A pályázat típusától függően a meghirdetés tervezett időpontja 2015. áprilistól decemberig tart. Az ERP bevezetésre leginkább alkalmas pályázat (Vállalati folyamatmenedzsment és e-kereskedelem támogatása) 2015 júliusában kerül meghirdetésre. A gyakorlatban júliustól adhatók be majd pályázatok.

6. Milyen könnyítések vannak még az eddigiekhez képest?

Idén már várhatóan nem lesznek a projekt lezárását követő, un. árbevétel jellegű kötelezettségek, azonban a pályázati céloknak megfelelő (pl. munkahelyteremtés) elvárásokat teljesíteni kell.

7. Miért fontos minél hamarabb beadni a pályázatot?

A formai megfelelőség az automatikus pozitív elbírálást jelent. Érkeztetési sorrendben történik a pályázatok elbírálása, tehát minél előbb érkezik be a pályázat, annál nagyobb eséllyel rendelkezésre a források.

8. Elő vagy utófinanszírozás van?

Idén is utófinanszírozottak a pályázatok. Részleges előteljesítésre azonban a legtöbb esetben lesz mód. További részletes pályázati információkért keressen minket az alábbi elérhetőségek bármelyikén! Segítünk a jó döntésben!

A teljes cikk az XAPT blogján tekinthető meg: www.dynamicsakademia.hu

Megosztás

Ossza meg az oldalt, az alábbi csatornákon keresztül!

0 megosztás

További bejegyzések