AI-képességekkel és alkalmazásokkal újít a Dynamics 365 idei első frissítési hulláma

Áprilistól továbbfejlesztett funkciókkal gyarapodik a Dynamics 365 vállalatirányítási rendszerkhez fejlesztett mesterséges intelligenciája. A projektalapon működő szervezetek új alkalmazást is kapnak a Microsofttól működésük digitális átalakításához.

Közzétette a Microsoft a Dynamics 365 és a Power Platform 2020-as első frissítési hullámának tervét. Több mint négyszáz, mesterséges intelligenciával (AI) felruházott új funkció könnyíti meg a Dynamics 365 platformot használó vállalatok működését az ügyfélélmény, az értékesítési és a pénzügyi előrejelzés, valamint a projektvezetés terén. Az első frissítési hullámban érkező funkciók április és szeptember között válnak elérhetővé azoknak a cégeknek, amelyek felhő alapú Microsoft Dyamics 365 vállalatirányítási rendszert használnak.

Ügyféladat elemzés felsőfokon

A Dynamics 365 Customer Insights, a Microsoft ügyféladat platformja például új adatkapcsolatokkal támogatja az ügyfélprofilok különböző adatforrásokból történő mélyebb elemzését a Microsoft Azure Synapse Analytics segítségével. A vállalatok összekapcsolhatják vele a Microsoft Forms Pro felméréskészítő megoldását is, amellyel hatékonyabban gyűjthetnek közvetlen visszajelzéseket ügyfeleiktől. Nagy teljesítményű analitikai képességeivel az Azure Synapse Analytics mindezeket az adatokat a vállalati rendszerekben kezelt további adatokkal együtt elemzi és – gépi tanulás útján – valós idejű ajánlásokat ad az ügyfelekkel dolgozó alkalmazottaknak a legjobb kimenetelt ígérő intézkedések megtételéhez, a szolgáltatások testre szabásához és célzott ajánlatok összeállításához.

Előrejelzések prediktív analitikával

Az ügyféladat platform mesterséges intelligenciájának fejlődésével a Dynamics 365 Sales és Sales Insights is friss előrejelző funkciókkal, valamint az értékesítők munkáját megkönnyítő, egységes kezelőfelülettel gyarapodott. A prediktív analitikai funkciók a CRM-adatokban felismert minták alapján adnak támogatást az üzleti célok eléréséhez szükséges döntéshozatalhoz.

Friss AI-képességekkel bővül a Dynamics 365 Finance Insights is, amelyek előzetes verzióját májustól próbálhatják majd ki a pénzügyesek. A mesterséges intelligencia nemcsak a vállalat mindenkori pénzügyi helyzetének villámgyors átlátását és megértését segíti, hanem proaktív módon tanácsokat ad annak javításához, miközben az részleg alkalmazottait az ismétlődő, manuális feladatok terhe alól is mentesíti.

Dynamics 365 Sales Forecast

Projekt-központú szolgáltatások

Nehéz lenne olyan iparágat találni, amelyben az üzleti modelljüket megújító vállalatok ne törekednének projekt-központú szolgáltatások bevezetésére. A működés átalakítását, az ügyfelek megnyerését és megtartását, a szolgáltatások szállítását és a nyereségesség javítását azonban sokszor megnehezítik a vállalatoknál hagyomány szerint kialakult, egymástól elszigetelt adatsilók.

A több üzleti területet átfogó projektcsapatok munkájának megkönnyítésére ezért a Microsoft új alkalmazást bocsát ki. A Dynamics 365 Project Operations, amely az idei első frissítési hullám végén, október 1-jétől lesz általánosan elérhető, a Microsoft Project és a vállalatirányítási megoldás minden erősségét ötvözi egyetlen megoldásban a hatékony projektalapú működéshez.

Mindezek a fejlesztések a Dynamics 365 és a Power platform tavalyi második frissítési hullámában bejelentett AI-képességeket bővítik tovább, amelyek a múlt év októberétől kezdve idén márciusig váltak, illetve válnak általánosan elérhetővé.


Business Central Online – Áprilistól 100%-ban a felhőből

2020. április elejétől magyar lokalizációval is elérhetővé válik a felhő alapú Business Central! A konstrukció előnye, hogy a Microsoft által biztosított folyamatos frissítések azonnal bekerülnek a rendszerbe, így a felhasználók mindig a legújabb verzióval dolgozhatnak. Ez egyben azt is jelenti, hogy az egyedi fejlesztések lehetősége csőkken, és ezek standard formában a Microsoft AppSource szolgáltatásán keresztül érhető el.

Megosztás

Ossza meg az oldalt, az alábbi csatornákon keresztül!

További bejegyzések