A mindenható Excel alternatívái a diszkrét gyártásban

A részlegeken átívelő, integrált költségszámítás mindig is fontos kérdés volt az egyedi gyártással foglalkozó cégeknek. Hogyan lehetséges, hogy ez a kérdés ilyen régóta foglalkoztatja a szereplőket, és állandóan újra napirendre kerül?

Az egyedi gyártó cégek különleges kihívásokkal szembesülnek

…ugyanis az esetek legnagyobb részében termékváltozatok egész tárházával és jelentős arányban olyan tételekkel kell dolgozniuk, amelyek kifejezetten egy-egy rendeléshez készülnek. Érthető, hogy ez a költségszámítást is sokkal bonyolultabbá és időigényesebbé teszi. Nincsenek fix termékstruktúrák, amelyek segítéségével előre meg lehetne becsülni egy rendelés vagy projekt költségeit, előre definiált BOM listák vagy munkatervek alapján.

Ennél is nagyobb nehézséget okoz, hogy az értékesítési költségszámítás elemei gyakran eltérnek a később kialakuló BOM tételeitől. Az értékesítők így gyakran csak becsült értékekkel dolgoznak. Végül, ha még mindez nem lenne elég, a termékek folyamatosan változnak is az árajánlati, a megrendelési, a tervezési és a gyártási fázisok során. A megbízható költségszabályozás érdekében, természetesen, ezt is meg kell jeleníteni a költségszámításban.

„Semmi gond, azért van ott az Excel!”

Mivel kevés vállalatirányítási rendszer van felkészítve az ilyen típusú előzetes költségszámítási igényekre, a felhasználóknak gyakran más eszközökhöz kell nyúlniuk. Ilyenkor általában a Microsoft Excel szokta jelenteni a jól bevált megoldást. De mégis mi ezzel a probléma? Az, hogy mindenből csak a rendelés értéke kerül be a vállalatirányítási rendszerbe. Így a vállalatirányítási rendszer nem fog tudni választ adni olyan alapvető kérdésekre, mint például:

  • Nem volt-e téves az értékesítők becslése vagy túlságosan bonyodalmas a rendelés feldolgozása?
  • Mekkora jelenleg a várható profit árrése?

Összhang megteremtése költségszámításkor

Egyedi gyártó cégeknek egy rendkívül összetett költségszámítási igényhalmazt kell figyelembe venniük. A kulcsszó a rugalmasság. Egy modern, összehangolt költségszámítási rendszernek összhangba kell hoznia egy részről az értékesítés és termékfejlesztés, másrészről pedig a terméktervezés, az árugazdálkodás és a termelés szempontjait.

Amint leszállítottak és telepítettek egy terméket az ügyfél telephelyén, az összes kapcsolódó költségszámítási adatot át kell adni a költségelszámolási részlegnek. Ehhez pedig hozzá kell számítani a szervizelési és garanciális kiadásokat is, hogy a teljes termék életciklust le lehessen követni.

Összegzés

Mi alapján állapítható meg tehát, hogy megfelelő-e egy egyedi gyártó cég vállalatirányítási rendszere? A válasz egyszerű: képesnek kell lennie összehangolt költségkalkulációk elvégzésére. Olyan rugalmas költségszámítási táblákat kell biztosítania a felhasználók számára, amelyek ugyanennyire rugalmasan kialakított értékesítési, rendelési és tervezési BOM-listákkal kapcsolhatók össze gyártási és költségelszámolási oldalról egyaránt.

Ez abból a szempontból is rendkívül fontos, hogy minél pontosabb előzetes költségszámításokat lehessen végezni a szoftverrel. Az ilyen funkciók megléte azért is elengedhetetlen, hogy a költségvetés eltéréseivel kapcsolatban is minden megbízható információ rendelkezésre álljon. Ez pedig az egyetlen módja annak, hogy egy projekt felelőse még időben meg tudja hozni a szükséges intézkedéseket annak érdekében, hogy minden rendelés profittal záruljon.

Tudjon meg többet regisztráljon a webinarunkra!

A webinaron bemutatjuk a COSMO CONSULT vállalatirányítási megoldását egyedi gyártó cégeknek. A témák között pedig az alábbiakat fogjuk körbejárni:

  • A CAD és ERP rendszerek összekapcsolásának előnyei
  • Verziókezelés – egységes BOM kezelés minden részlegnél
  • Változásmenedzsment – hogyan lehet jól csinálni?

Regisztráljon most!

  • Időpont: 2020. november 25., 13:00 – 14:00
  • Regisztráció:

Megosztás

Ossza meg az oldalt, az alábbi csatornákon keresztül!

További bejegyzések