A COSMO CONSULT Group nyerte el a Microsoft Act to Accelerate díját

A COSMO CONSULT Group június végén megkapta a Microsoft Act to Accelerate Award díját “Empowerment” kategóriában. A kategóriában olyan termékeket és szolgáltatásokat díjaznak, amelyek digitális megoldásokkal aktívan lekezelik az aktuális kihívásokat. A COSMO CONSULT a Digital Consultant nevű virtuális asszisztensének köszönhetően tudja jól kezelni a kihívásokat, amely a Microsoft Dynamics 365 Business Central ERP-rendszerekbe kiegészítésként zökkenőmentesen integrálható. Támogatja a vállalatokat a megoldások konfigurálásában, és célzott, interaktív információkkal és képzésekkel segít a kontextusalapú know-how kialakításában. Így, a nagy és kisebb ERP-projektek lényegesen gyorsabban és költséghatékonyabban valósíthatók meg.

A szakképzett munkaerő hiánya korunk egyik legégetőbb problémája. Ez a hiány különösen az informatikai vállalatokat érinti. Nemcsak az óradíjak emelkednek, hanem olykor teljesen lehetetlen rövid időn belül szakembert is találni. Ez gyakran késedelmet okoz az informatikai projekteknél – magyarázza Klaus Aschauer, a COSMO CONSULT Group egyik alapítója: “A digitális átalakulás sok vállalatnál a napirend élén áll, és ezek a vállalatok előre akarnak lépni a projektjeikkel. Ez folyamatosan a kapacitásunk határaihoz szorít bennünket. Ezért azon gondolkodtunk: “miért ne kombinálnánk a személyes tanácsadást és a digitális szolgáltatásokat? Digitális tanácsadónkkal ügyfeleink nagyrészt maguk konfigurálhatják ERP-rendszerüket, saját maguk építhetik fel a szükséges szakértelmet, és a saját tempójukban haladhatnak előre a projektjeikkel.” Később pedig virtuális asszisztensünk segít az új alkalmazottak betanításában és a folyamatok optimalizálásában. Ha a felhasználók saját maguk gondoskodnak a szükséges feladatokról, csökken a tanácsadói ráfordítás és a projektköltség. Emellett a COSMO CONSULT nagyobb rugalmassággal és több lehetőséggel rendelkezik. A COSMO CONSULT ezután a digitális átalakulás szakértőjeként több projektet tud megvalósítani a rendelkezésre álló erőforrásokkal, miközben lerövidíti az ügyfelek várakozási idejét. Mindemellett az ERP-projektek jelentősen gyorsabban és költséghatékonyabban valósíthatók meg.

A virtuális asszisztensek megváltoztatják a játékot

Klaus Aschauer számára a COSMO CONSULT digitális tanácsadója jó példa arra, hogy a digitális átállás a szoftver- és tanácsadó cégek üzleti modelljeit is megváltoztatja: “Az informatika modernizálásakor vagy a digitális átalakítási projektek megvalósításakor egyre fontosabbá válnak a nagymértékben szabványosított virtuális szolgáltatási elemek.” A Digital Consultant sikere őt igazolja: bár csak rövid ideje van a piacon, a Digital Consultantot már mintegy 370 projektben használták.

Az ügyfelek időt és pénzt takarítanak meg

Az Act to Accelerate díj annak megerősítése, hogy a COSMO CONSULT Group termékei és szolgáltatásai szisztematikusan igazodnak ügyfelei igényeihez. “Az ügyfélkapcsolatoknak mindig egyszerűnek és elég rugalmasnak kell lenniük ahhoz, hogy együtt tudjunk reagálni az új kihívásokra, amikor azok felmerülnek. Erre nagyon büszkék vagyunk, és nagyon örültünk a díjnak. A Microsoft ezzel a díjjal honorálta azt a munkát, amelyet ebbe az úttörő, új technológiába fektettünk” – mondta Aschauer.

A Dynamics 365 Business Central felhasználói ingyenesen letölthetik a COSMO digitális tanácsadóját a Microsoft AppSource-ból. A csomag tartalmaz néhány kipróbálható tanulási útvonalat is.

Megosztás

Ossza meg az oldalt, az alábbi csatornákon keresztül!

További bejegyzések