7 ok, amiért megéri Business Centralra váltani vagy upgradelni!

10 évbe telt csupán, hogy az emberek kapcsolattartása és munkavégzése eddig nem látott mértékben átalakuljon. Az internet megizmosodott, a mobil eszközök nélkülözhetetlenné váltak az élet minden területén, és a felhőalapú megoldások is széles körben elterjedtek. A technológia fejlődésével kibontakozó, új trendek mind gyorsabb ütemben formálják át digitális világunkat. De az Ön vállalkozása lépést tart velük?

A technológia négyszeresen segítheti az Ön vállalkozását is, hogy érvényesüljön a digitális világban. Az eszközök, amelyekkel a vállalatok a digitális átalakulással feltáruló, új lehetőségeket megragadhatják, a technológia fejlődésének köszönhetően még sosem voltak olyan könnyen hozzáférhetők, mint napjainkban. A felhő ugyanis félresöpörte az akadályokat – a magas beruházási költségeket, a karbantartás körülményességét és az IT függőség béklyóját –, amelyek korábban megnehezítették a vállalati informatikai környezet korszerűsítését és a működés megújítását, a hatékonyság, az ügyfélkapcsolatok és az üzleti teljesítmény javítását.

A felhő a vállalat digitális átalakulásának természetes környezete, alapja és folyamatosan táguló kerete. Mutatják ezt a világszerte hihetetlen gyorsasággal teret hódító felhőszolgáltatások, amelyek már szinte minden iparágban megváltoztatták a munkavégzés helyét és módját milliók számára. Bár kezdetben a döntéshozók a költségcsökkentés lehetőségében látták a felhőalapú megoldásokban. Ma már a rugalmas méretezhetőséget és agilitást tartják a legnagyobb értéknek, amellyel a felhő felruházza az üzletet.

A bejegyzésünkben 7 területet emelünk ki, ami miatt megéri a meglévő Microsoft Dynamics NAV (Navision) vállalatirányítási rendszerét a legújabb verzióra cserélni:

1. Mert jobban skálázható

Felhőalapú alkalmazásokkal a vállalatok aktuális üzleti igényeik szerint, szabadon eldönthetik, hogy mivel – milyen modulokkal, csomagokkal, hány felhasználóval – induljanak, mert az igények változásával ugyanilyen könnyen bővíthetik, módosíthatják alkalmazásaikat, anélkül hogy az IT környezet bonyolultsága vagy a napi munka zavarása miatt kellene aggódniuk. Jól megválasztott felhőszolgáltatóval és felhőalapú alkalmazásokkal még a legösszetettebb üzleti folyamatok is magabiztosan a felhőbe vihetők.

2. Mert havidíjas szolgáltatásként érhető el

Bár a Dynamics 365 Business Central nem lesz mindig feltétlenül olcsóbb, mint a házon belül bevezetett Dynamics NAV, minden vállalatot biztosan hozzásegít a havi költségek jobb megértéséhez és a keretek hatékonyabb, pontosabb tervezéséhez.

A felhőalapú ERP megoldásra történő átállás ugyanis pénzügyi értelemben is váltást jelent, a költést az infrastruktúráról, a hardver és a szoftver beszerzéséről, bevezetéséről, üzemeltetéséről és karbantartásáról a felhőszolgáltatás egyszerűen áttekinthető havi díjas előfizetésére helyezi át.

3. Mert folyamatos a frissítése

A Dynamics NAV-ról Dynamics 365 Business Centralra frissítő vállalat életében ráadásul ez lesz az utolsó, klasszikus értelemben vett upgrade, mivel a felhőalapú megoldást a Microsoft rendszeresen, külön költség felszámítása nélkül frissíti. Vállalkozása így mindig a Dynamics 365 Business Central legfrissebb verzióját fogja használni, ami azt jelenti, hogy a legújabb szoftveres képességeket is azonnal eléri, az üzlet előnyére fordíthatja.

4. Mert mindig biztonságosan üzemeltethető

Ha felhő, akkor adatbiztonság is, a kettőt a legtöbb üzleti és informatikai vezető szorosan összekapcsolja. A Microsoft globális felhője – a második legnagyobb és a leggyorsabban bővülő nyilvános felhőkörnyezet a világon – a megbízhatóság és a biztonság szinonimája. Védelméről három és fél ezernél több kiberbiztonsági szakember gondoskodik a legfejlettebb technológiákkal, amelyek azonnal észlelik, sőt előrejelzik és megválaszolják a fenyegetéseket, legyenek azok kockázatok vagy ténylegesen kibontakozó támadások. Miután Dynamics 365 Business Centralra váltott, sem a szerverek menedzselésével, a szoftver karbantartásával, javításával, sem a vonatkozó adatbiztonsági előírások változásával nem lesz gondja.

5. Mert más alkalmazásokkal is hatékonyan együttműködik

Üzleti és informatikai vezetők körében végzett felmérések sora világított már rá, hogy a különálló, egymással nem kommunikáló alkalmazásokban végzett munka rossz hatékonysága olyan kihívás, amellyel a legtöbb vállalat szembesült vagy szembenéz jelenleg is. Az elszigetelten működő rendszerek ugyanis megtörik, kézi vezérlésre állítják a munkafolyamatokat, és az adatok többszöri bevitelére kényszerítik a felhasználókat, akik így naprakész jelentéseket sem tudnak készíteni, a rálátás hiánya pedig a tájékozott döntéshozást is gátolja, ami komoly üzleti kockázattal jár.

Napjaink digitális gazdaságában a vállalatoknak is át kell alakítaniuk működésüket, mert a technológia támogatása nélkül nemhogy érvényesülni, túlélni sem tudnak a gyorsan változó környezetben. De pontosan mit értünk digitális átalakulás alatt? Lényegében a munkavégzés és a vállalati működés átalakítását olyan digitális technológiák használatával, mint a felhő, az analitika, a közösségi platformok és a mobilitás. A digitalizáció terén lemaradásban levő vállalatok minden egyes üzleti problémát külön digitális technológiával igyekeznek megoldani. A digitális átalakulásban élenjáró vállalatok ezzel szemben folyamataikat, felhasználóikat, rendszereiket és adataikat összekapcsolják, így mindenkor teljesen rálátnak a történésekre, mi több, képessé válnak azok előrejelzésére, így másoknál gyorsabban léphetnek, intézkedhetnek a kockázatok csökkentése, az új lehetőségek megragadása érdekében.

A Microsoft Dynamics 365 Business Central segítségével a felhasználók például az árajánlattól az üzletkötésen át a fizetésig vezető, összetett folyamatot ugyanabban az alkalmazásban kezelhetik – új ügyfeleket vehetnek fel, árajánlatokat készíthetnek, megrendeléseket dolgozhatnak fel és számlákat küldhetnek közvetlenül postaládájukból. A Word és Excel dokumentumok létrehozását, valamint az adatok exportálását ugyanis a Microsoft Dynamics 365 Business Central és az Office 365 közötti integráció teljesen zökkenőmentessé teszi.

6. Mert új dimenziót nyit az adatok üzleti szempontú elemzésére

A minták azonosítását, a trendek követését és az események előrejelzését célzó, kiterjedt adatgyűjtést és -elemzést nevezzük dolgok internetének (Internet of Things, IoT). Minden vállalat gyűjt adatokat, a titok abban rejlik, hogy az adatokból milyen információkat tud kinyerni, azokat hogyan használja az ügyfélkapcsolatok és a működés hatékonyságának javítására. Érvényesülni ugyanis olyan szervezetek fognak a digitális gazdaságban, amelyek adatvagyonukat hasznosítva a fejlemények puszta megválaszolása helyett képessé válnak azok előrejelzésére.

Végtelen adatuniverzumot tárt fel a felhő a vállalatok belső hálózatán túl, amivel az adatok gyűjtését és feldolgozását is átalakította. A dolgok internetén a vállalatok saját adataikat gyakran külső, nyilvános forrásokban elérhető adatokkal együtt elemzik, hogy jobban megértsék ügyfeleik, termékeik és a piacok viselkedését. Az adatbőség egyúttal kihívás is, mivel a vállalatnak értenie kell, hogy adott kérdés megválaszolására pontosan milyen adatokból nyerhet értékes információt. Az üzleti alkalmazások, amelyek ezt a nagy adattömeget a big data technológiák, a fejlett analitikai és IoT-képességek által az üzleti folyamatokban tudják hasznosítani, a vállalatokat, alkalmazottaikat és ügyfeleiket jobb üzleti eredményekhez segítik.

A Dynamics 365 Business Central – és az alapjául szolgáló Microsoft Power Platform – segítségével a vállalatok az adatokat és az elemzésükkel nyert információkat konkrét intézkedésekké alakíthatják. Végponttól végpontig figyelhetik a folyamatok működését és teljesítményét, és az adatok elemzésével többek között azonnal felismerhetik az értékesítésben kibontakozó, új trendeket, gyorsan azonosíthatják a legnagyobb nyereséget hozó ügyfeleket vagy az alulteljesítő termékvonalakat, így hamarabb megtehetik a megfelelő lépéseket.

7. Mert soha nem látott élményt biztosíthat ügyfeleinek

Üzleti mobilitás alatt azt értjük, hogy a vállalatok helytől és időtől függetlenül, minden eszközön elérik a fejlett technológia adta képességeket. Az ügyfelek ma már természetesnek veszik ezt a hordozhatóságot, elvárják, hogy az értékesítők, a vevőszolgálati ügyintézők és a helyszíni karbantartók minden információhoz közvetlenül hozzáférjenek, és azonnal megválaszolják kérdéseiket, üzletet kössenek velük vagy megoldják problémájukat. Ha az alkalmazottnak be kell telefonálnia a cégbe, hogy ellenőrizze a kiszemelt termék készletét, vagy egy helyszíni javítás időpontjának megerősítését kérje, az napjainkban már kevés, nem tesz jó benyomást az ügyfélre.

Felhőalapú üzleti alkalmazásokban a munkatársak könnyebben elérik a színvonalas kiszolgáláshoz és a hatékony munkavégzéshez szükséges információkat, függetlenül attól, hogy éppen hol – az irodában, útközben vagy távoli helyszínen – dolgoznak. Az információ puszta elérése persze még nem minden, ezért a jól megválasztott felhőalapú alkalmazásban a felhasználó az ügyféligény megválaszolásához vagy a problémamegoldáshoz szükséges műveleteket is el tudja végezni, méghozzá telefonon, laptopon vagy tableten is ugyanolyan biztonságosan és következetesen, mintha az irodában ülne.

A Dynamics 365 Business Central segítségével az Ön alkalmazottai például a terepen is árajánlatokat készíthetnek és megrendeléseket kezelhetnek, távolról ellenőrizhetik a készletszinteket a szállítási határidők vállalásához, valamint a karbantartási szerződések és a teljes ügyféltörténet ismeretében mindig a legjobb szolgáltatást adhatják a helyszínen.

Kezdjen bele most!

A digitális átalakulás nem megy végbe egyik napról a másikra – és lényegénél fogva nem is zárulhat le, mivel az üzleti környezet változásai sem érnek véget, és a technológia fejlődése sem áll meg. De nem kell, hogy ez bárkit elriasszon a digitalizációtól! Éppen ellenkezőleg, a Dynamics 365 Business Central segítségével az Ön vállalkozása is bátran belevághat az átalakulásba, mert a Microsoft kis- és középvállalatokra szabott, felhőalapú ERP megoldása korszerű és ismerős felhasználói élményével, beépített intelligenciájával és munkafolyamataival mindent megad az első lépések könnyű megtételéhez és a magabiztos előrehaladáshoz.

A Dynamics 365 Business Central segítségével:

  • Kapcsolja össze vállalatának üzleti területeit egyetlen megoldással, amely a pénzügytől kezdve az értékesítésen és a szolgáltatáson át a gyártásig minden üzleti tevékenységet összefog. Dolgozzon hatékonyabban annak köszönhetően, hogy nem kell üzleti alkalmazások és a levelezés között váltogatnia, intézze teendőit, adjon árajánlatokat, fogadjon számlákat közvetlenül Outlook postaládájából!
  • Hozzon tájékozott döntéseket a könyvelés, az értékesítés, a beszerzés, a készlet és az ügyfélkiszolgálás összekapcsolt adatainak együttes monitorozása és elemzése alapján. Az üzleti folyamatokat adatforrások széles körével, fejlett analitikával és a dolgok internetével átható, felhőalapú megoldás ehhez beépített intelligenciát ad.
  • Induljon egyszerűen és gyorsan, majd bővítse megoldását rugalmasan letölthető appokkal, amelyek illeszkednek a vállalatánál meglévő szerepkörökhöz, tevékenységéhez, iparági sajátosságaihoz és változó üzleti igényeihez. Diktálja Ön a tempót, hogy a digitális átalakulás ne zavarja, hanem segítse a napi munkát!

Tudjon meg többet a Business Centralról!

Megosztás

Ossza meg az oldalt, az alábbi csatornákon keresztül!

További bejegyzések