2022-es újdonságok a Business Central magyar lokalizációjában

Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy az elmúlt években komoly erőforrásokat tudtunk arra fordítani, hogy a Business Central vállalatirányítási rendszer a magyar jogszabályoknak megfelelően itthon is elérhetővé váljon a magyarországi cégek számára. A COSMO lokalizációjának nagy előnye, hogy nem csak a nyelvi és jogszabályi megfelelést támogatja, hanem ezen felül még 25 extra funkcióval is rendelkezik!

Az alábbi cikkben összefoglaltuk, hogy milyen fejlesztések kerültek be a lokalizációba 2022-ben.

Deviza alapú könyvvezetés

A számviteli és adótörvények rendelkezései szerint abban az esetben, ha egy vállalat a HUF-tól eltérő pénznemben vezeti a könyveit, a bevallásait (ÁFA, társasági adó, egyéb adók, járulékok) HUF pénznemben köteles megtenni, és az ezeket alátámasztó analitikákat is HUF pénznemben kell vezetnie. Annak érdekében, hogy HUF-tól eltérő könyvvezetés mellett is eleget tudjunk tenni a törvények által támasztott követelményeknek, a Business Central rendszert kiegészítettük olyan funkciókkal, ami lehetővé teszi az egyes tranzakciók adótételeinek HUF pénznemben való nyilvántartását a tranzakció eredeti pénzneme és a könyvvezetés pénzneme mellett.

EKÁER

Az Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer (röviden EKÁER) az ÁFA-csalások visszaszorítása céljából 2015-ben bevezetett újítás, adatszolgáltatási kötelezettség. Ahhoz, hogy könnyebbé tegyük az ezzel járó mindennapi adminisztrációt, szervezési, és tervezési feladatokat, megalkottuk a Microsoft Business Central-hoz kapcsolódó Szállítmányozási és EKÁER-modult.

Extra funkciók a befektetett eszközök kezeléséhez

A Business Central-ban található Befektetett eszköz kezelés a következő lehetőségekkel bővült ki:

  • Befektetett eszköz jóváhagyása
  • Befektetett eszközök vonalkódos azonosítása
  • Befektetett eszközök hely és felhasználó szerint történeti követése
  • Befektetett eszközök tömeges kezelése
  • Aktiválási és kivezetési jegyzőkönyvek
  • Befektetett eszközök leltározása

Letöltés! Részletes termékismertető

A saját lokalizációnk a fent felsorolt funkciókon felül még számos más kisebb fejlesztést tartalmaz, amit a teljesség igényével ebben a dokumentumban gyűjtöttünk össze: Business Central magyar lokalizáció

Megosztás

Ossza meg az oldalt, az alábbi csatornákon keresztül!

További bejegyzések