Vállalatirányítási rendszer (ERP) egyedi gyártóknak

Vállalatirányítási rendszer (ERP) egyedi gyártóknak

Az egyedi rendelések alapján gyártó cégek rengeteg kihívással szembesülnek az elmúlt években. Az ezeknek való megfelelés csak akkor lehet sikeres, ha a folyamataik elég rugalmasak ahhoz, hogy lekezeljék a változó megrendelői igényeket, a beszállítói kapacitásokat és a terméktervezés és a gyártás közötti kommunikációs problémákat.

A rendszerünkkel egy olyan megoldást kínálunk az egyedi gyártással foglalkozó cégeknek, amellyel a teljes tervezési, beszerzési és gyártási folyamat integráltan és transzparensen kezelhető. Legyen szó a teljes beszerzési folyamat kezeléséről, a beszállítói információk integrálásáról és a gyártás pontosabb információval való ellátásáról.

Hiszünk benne, hogy a megoldással cége pontosabban tudja meghatározni termékei árait, gyorsabban tudja kiszolgálni ügyfeleit, részletesebben dokumentálhat és reagálhat a piaci változásokra.

Kiknek ajánljuk?

Egyedi gyártóknak, diszkrét gyártóknak, rendelésre gyártóknak

Mindegy, hogy a fenti megfogalmazások közül melyiket választjuk: megoldásunkat minden olyan gyártó cégnek ájánljuk, akik egyedi rendelések alapján egyedi termékeket gyártanak tipikusan kis mennyiségben, magas komplexitással.

Azoknak a cégeknek szól a megoldás, amelyeknél már a terméktervezés és a specifikus alkatrészek beszerzés is rendelés alapján történik, vagy csak bizonyos összetevők változnak a termelés során, és azoknak is megfelelő a rendszer, akik csak összeszerelnek és nem gyártanak.

Pl.: egyedi gépgyártók, autóipari gyártók, villamos berendezés gyártók, műanyagtermék gyártók, kerékpár összeszerelő üzemek, bútorgyártók, stb.

A tervezéstől a gyártásig

Minden vállalati folyamat egy rendszerben!

A fejlesztő és a gyártó részleg integrációja

A fejlesztő és a gyártó részleg integrációja

Az egyedi gyártással foglalkozó cégek tervező és gyártó részlegei egy rendkívül bonyolult és sok összefüggést tartalmazó rendszerben működnek együtt. Ahhoz hogy ez jól működjön számos rendszert kell összehangoltan működtetni a CAD tervező programon át, a beszerzési szoftveren kersztül a termelésirányító rendszerig. Ha ez nincs meg, akkor az átláthatatlan BOM verziókhoz, és végső esetben rosszul és késve legyártott termékekhez is vezethet.

A fejlesztő, beszerző és a gyártó részleg egy platformon kommunikálhat egymással, ami gyors és naprakész információ megosztáshoz vezet. A megoldással nem csak az átláthatóság fokozható, hanem rengeteg idő is megtakarítható, hiszen az összes részleg időben értesül minden változásról.

A megoldással lehetővé válik a tervezési feladatok elvégzése és az gyártás részletes műszaki leírásainak elkészítése, így a gyártási folyamatra vonatkozó átfutási idők minimálisra csökkenthetők.

BOM listák verziókezelése

BOM listák verziókezelése

Egyedi gyártásban minden merendelés és minden termék más és más, a vevők gyakran változtatják a megrendelési igényeiket, akár az aktuális projektre vonatkozóan is! Ez sokszor egy nagyon komplex és szerteágazó folyamathoz vezet, ahol számos kalkulációt és verziót kell nyílvántartani, ami különös odafigyelést kíván a projekttervezésben, a fejlesztésben és a termeléstervezésben.

A rendszer verziókezelés funkciója nyomonkövethetően és teljeskörűen dokumentálja a terv-dokumentumváltoztatásokat. Ezzel garantálható a rendszerben lévő adatok konzisztenciája. A BOM-ok nyilvántartásában pontosan látható, hogy ki és mikor változtatott a BOM-on, engedélyezett-e a BOM és hogy meddig érvényes. A termék előállítása után is visszakövethető, hogy melyik BOM alapján lett legyártva, ki csinálta, ki hagyta jóvá.

Pontosabb elő- és utókalkulációk

Pontosabb elő- és utókalkulációk

A pontos elő- és utókalkuláció pontosabb és gyorsabb ármeghatározást és ajánlat adást eredményez.

A rendszer által biztosított részlegek közötti információ áramlás pontosabb elő- és utókalkulációt tesz lehetővé. Az előkalkulációt a gyártórészleg értékeli, változtat rajta, és helyettesítő termékeket határoz meg, ha szükséges. Ezek az un. gyártási BOM-ok, amik már rendelkeznek a gyártás által kalkulált művelettervvel, kapacitásokkal és munkaerő-ráfordításokkal.

Tovább funkciók és előnyök

  • Dinamikus BOM listák segítik rugalmasan menedzselni a teljes folyamatot
  • A Konfigurátor segíti az értékesítőt a termékhez szükséges megfelelő alkatrészek kiválasztásában
  • Pontosabb árkalkulációk készítése az ERP rendszerben kezelt adatokból (szállítók, erőforrások, összehasonlítható termékek)
  • Beszerzés folyamatának integrálása
  • Átlátható költségtervezés elő- és utókalkulációval

Ügyfeleink

Egyedi termékek konfigurálása a diszkrét gyártásban

Egyedi termékek konfigurálása a diszkrét gyártásban

Töltse le ingyenes tanulmányunkat!

A termékváltozatok keretek között tartásával növelhető a fixen legyártott alkatrészek száma, így jelentős megtakarítások érhetők el a beszerzési költségekben, valamint a beszerzés és gyártás logisztikai folyamataiban is.

10 jel, ami arra utal, hogy gyártó cégének ERP rendszerre van szüksége

10 jel, ami arra utal, hogy gyártó cégének ERP rendszerre van szüksége

A következőkben a 10 leggyakrabban előforduló okot fogjuk ismertetni, amely azt jelzi a gyártó cégek számára, hogy érdemes lenne elgondolkodniuk egy vállalatirányítási rendszer bevezetésén.

Töltse le az ingyenes e-bookot, amelyben összegyűjtöttük a leggyakrabban előforduló jeleket gyártó cége számára!

Egyedi gyártó cégekre szabott vállalatirányítás

Egyedi gyártó cégekre szabott vállalatirányítás

Webinar 1. rész

A webinaron bemutatunk egy olyan vállalatirányítási rendszert, ami kifejezetten egyedi gyártással foglalkozó cégeknek készült! A rendszer hatékonyan ad digitális válaszokat az iparág kihívásaira legyen szó CAD integrációról, verziókezelésről vagy változásmenedzsmentről.

Microsoft alapú termékkonfigurátor előnyei az egyedi gyártásban

Microsoft alapú termékkonfigurátor előnyei az egyedi gyártásban

Webinar 2. rész

A webinaron bemutatunk egy olyan vállalatirányítási rendszert, ami kifejezetten egyedi gyártással foglalkozó cégeknek készült! Ennek része a termékkonfigurátor modul, amivel gyorsan, egyszerűen és előre meghatározott módon lehet árajánlatot készíteni.

Töltse le és próbálja ki most!

Töltse le és próbálja ki most!

Microsoft App Source

Az egyedi gyártó cégekre szabott megoldásunk, a COSMO Advanced Manufacturing Pack magyar nyelven elérhető és letölthető a Microsoft piacteréről, az App Source-ról! Az oldalon lehetőség van ingyenes próbaverziót kipróbálni!

Tudjon meg többet!

Vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy részletesen bemutathassuk Önnek a rendszert és tájékoztathassuk az árainkról!

Tudjon meg többet

Amennyiben szeretne többet megtudni, örömmel állunk rendelkezésére.

image/svg+xml 24 órán belül feldolgozzuk kérését
  • 40+ országban bevezetett rendszerek
  • 20 év tapasztalat Microsoft Dynamics rendszerek terén
  • 40 000 felhasználó használja rendszereinket világszerte

Megosztás

Ossza meg az oldalt, az alábbi csatornákon keresztül!

Megosztom Elküldöm emailben

Visszajelzések