Használja ki a változásban rejlő előnyöket!

Termelésirányítás a Microsoft Dynamics megoldáscsomaggal

Kihívás

Az elmúlt évtizedben megismert technológiák új lehetőségek és kihívások sokaságát tárták a gyártók elé. Az új eljárásokkal a termelő­­vállalatok egyedi igényeket elégíthetnek ki, fokozhatják verseny­képes­ségüket, kereskedelmi kapcsolatai­kat kiterjeszthetik a világpiac egészére, és hatékonyabbá válhatnak.

Mindehhez azonban egy állandó változásban lévő gazdasági környezet társul, amely egyre inkább váratlan helyzetek elé állítja a piac résztvevőit. Verseny­képességük megőrzéséhez a gyártóknak tudniuk kell, hogyan reagáljanak az olyan előre nem lát­ható változásokra, amelyeket pél­dául egy disztribúciós csatorna megszű­né­se vagy a keresletben hirtelen be­kö­vet­­kező inga­do­zá­sok jelentenek.

A megoldás

Az ellátási lánc kezelésében valaha a hatékonyság volt az egyetlen szempont, vagyis az, hogyan lehet a lehető legtöb­bet kihozni a vállalat termelési folyama­ta­i­­ból. Az üzleti élet felgyorsult iramával azonban csak akkor tudnak lépést tartani a termelővállalatok, ha képesek gyorsan és rugalmasan reagálni a piac rezdüléseire.

A Microsoft Dynamics termelésirányítási megoldáscsaládjával a gyártók a termelés teljes folyamatát kezelhetik, a nyersanyagok biztosításától a késztermékek vevőkhöz történő leszállításáig.

A gyártócégek ideális eszköze

Hogyan lehet egyszerre megfelelni a piaci elvárásoknak, és nyereséget termelni? Fokozható-e a működés hatékonysága és a vevő­megtartó képesség, ha közben állandóan változtatni kell a termelési folyamatokat? Hogyan lehet fenntartani a gyors reagálást?

Hiszünk abban, hogy megoldásunk segítségével a piac dinamikája a jövedelmezőség javítá­sának szolgálatába állítható.

Átláthatóság
A rendszerben biztosított az adatok elérhetőségének az a szintje, amely lehetővé teszi, hogy a szervezetek a lehető leghatékonyabban koordinálják ellátási láncukat, és a folyamatosan változó piaci igényekhez igazítsák tervezésüket.
Pontosan időzített gyártás
Olyan termelésirányítási megközelítést alkalmaz a rendszer, amely a pontosan időzített anyagellátás előnyeit hangsúlyozza, így biztosítja, hogy az anyagok csak akkor jussanak el a gyártás helyszínére, amikor azokra ténylegesen szükség van.
Folytonos rugalmasság
Rugalmas reagálással a szervezeten belül, a partnerek­kel és a vevőkkel is hatékonyabbá válnak a munkakapcsolatok. A tényleges igények szerint kialakított terme­lési tervvel vállalata meg tud felelni a foly­to­nosan változó vevőigényeknek.

A Microsoft Dynamics üzleti alkalmazások széles választékát kínálja kis- és középvállalatoknak, hogy azok szorosabbra fűzhessék kapcsolataikat ügyfeleikkel, dolgozóikkal, partnereikkel és szállítóikkal. A Microsoft Dynamics alkalmazásai átfogó módon automatizálják az üzleti folyamatokat, szerves egésszé fogva össze az olyan különböző részterületeket, mint a pénzügy, a disztribúció, a beruházási projektek elszámolása, az elektronikus kereskedelem, a személyügy, a gyártás, az ellátási lánc kezelése (SCM), az operatív üzleti adatelemzés (BI), az értékesítés és a marketing, valamint az ügyfélszolgálat és ügyféltámogatás (CRM).

Növelje hatékonyságát és erősítse piaci pozícióját megoldásunkkal!

Megoldásunk főbb előnyei

  • A gyártás igény szerint előre- vagy visszafelé ütemezhető
  • Minden egyes erőforráshoz és időkövetelményhez hozzá van rendelve egy munka
  • Meghatározható, hogy melyik erőforrás a legalkalmasabb egy adott művelet elvégzésére
  • Tetszőleges követelmények – például hozzáértés vagy gépkapacitás – alapján képezhető feladatspecifikus erőforráscsoport révén optimálisan ütemezhetők a munkára igénybe vehető erőforrások
  • Szemléletes képernyő-elrendezés és magától értetődő programfelépítés
  • Módosítható menük, képernyők és jelentések
  • Elérhetőek a megszokott Windows-parancsok, például a vágólapon keresztüli másolás
  • A naplókból közvetlenül elérhetők a fontosabb törzsadattáblák
  • Sokoldalú rendezési és szűrési lehetőségek
  • Többnyelvű felhasználói kezelőfelület
  • A gyártási megrendelés grafikus ábrázolása
  • Az átütemezés grafikusan, egérműveletekkel végezhető
  • Műveletenként követhető a munkák beállítása és elvégzése
  • Erőforrás-felhasználási kimutatás munkaszám szerint
  • Munkakísérő bizonylatok nyomtatása erőforrásonként
 • Gyakorlatilag a gyártástervezéstől a raktárkezelésen, az ügyvitelen és a logisztikai feladatokon át egészen a kiszállításokig a Microsoft Dynamics NAV kezébe adtuk a teljes céget. Legnagyobb előnye a gyártástervezés és a készletgazdálkodás területén mérhető. A gyártástervezésnél a NAV-nak köszönhetően sikerült bevezetnünk egy realtime folyamatfigyelést. A termeléstervezők a folyamatok aktuális állapotát látják, ennek köszönhetően úgy tervezhetik a termelést, hogy ismerik a pillanatnyi alapanyag-készleteket, a gyártósorok aktuális leterheltséget – így optimalizálhattuk többek között a gyártástervezést és a gépek kihasználtságát.
  László Tamás
  SEI Interconnect Products Kft. - Senior Manager
  Esettanulmány letöltése

Ügyfeleink

Tudjon meg többet

Amennyiben szeretne többet megtudni, örömmel állunk rendelkezésére.

image/svg+xml 24 órán belül feldolgozzuk kérését
 • 40+ országban bevezetett rendszerek
 • 20 év tapasztalat Microsoft Dynamics rendszerek terén
 • 40 000 felhasználó használja rendszereinket világszerte

Megosztás

Ossza meg az oldalt, az alábbi csatornákon keresztül!

Megosztom Elküldöm emailben

Visszajelzések

Ön szerint mi az iparág legfontosabb kihívása?