Idöpont2021. június 16. 13:00 - 14:00HelyszínOnline webinar GoToWebinar alkalmazáson keresztül
RészvételIngyenes

Az esemény véget ért

A résztvevőknek köszönjük a résztvételt. Nézze meg eseményen készült képeket, videókat, és tekintse meg az előadás prezentációját.

Ugrás az esemény médiatárhoz

Microsoft alapú termékkonfigurátor előnyei az egyedi gyártásban

Microsoft alapú termékkonfigurátor előnyei az egyedi gyártásban

A webinaron bemutatunk egy olyan vállalatirányítási rendszert, ami kifejezetten egyedi gyártással foglalkozó cégeknek készült! Ennek része a termékkonfigurátor modul, amivel gyorsan, egyszerűen és előre meghatározott módon lehet árajánlatot készíteni.

A megoldásunkat minden olyan egyedi gyártó cégnek ajánljuk, akik szeretnék standardizálni a kiadott ajánlatok elkészítését. Azoknak a cégeknek, akiknél nagy termékvariációs lehetőségek száma, és ahol a BOM listák előállítása manuális munkát igényel. A termékkonfigurátor csökkenti a tervezési körök számát, az ajánlatadáskori hibalehetőségeket, és segíti az értékesítés információ átadását a gyártás irányába.

A termékkonfigurátor előnyei az értékesítésben

Az értékesítés során fontos, hogy a kiajánlott és gyártásra leadott termék előállítása megvalósítható legyen, amiben sokat segítenek az előre beállítható szabályok. Ezek a szabályok elősegítik, hogy olyan termék ne kerülhessen kiajánlásra vagy eladásra, amelynek az összeszerelése nem lehetséges. Ezek a szabályok összetett kalkulációk elvégzésére is használhatók pl. a gépidő kalkulálásánál vagy az alapanyagok kiszámításánál, amelyek pedig a BOM listához szükségesek. Ezek a képletek felgyorsítják a munkát és csökkentik a hibalehetőségek számát.

Az értékesítő csak az előre meghatározott lehetőségekből tudja összerakni az ügyfél által kívánt konfigurációt. Checklist-ek segítségével minden opció láthatóvá válik, és a végleges elfogadása után a rendszer kiszámolja a végleges árat.

A termékkonfigurátor előnyei a gyártásban

A termékkonfigurátor segítségével az összeállított konfiguráció alapján létrehozható a BOM lista, mindenfajta manuális munka nélkül! Az automatikus szabályok hozzáadják az alapanyag igények mennyiségeit és a gépidőket is. Az előre definiált képletek alapján a rendszer automatikusan létrehozza az egyedi termékre vonatkozó darabjegyzéket, mely tartalmazza a szükséges alkatrész mennyiségeket és kapacitás időket. A továbbiakban ezek a darabjegyzékek menthetőek standard BOM-ként vagy használhatóak csak egy egyszeri -adott ajánlatra vonatkozó- darabjegyzékként.

Pontosabb elő- és utókalkulációk

A rendszer pontosabb elő- és utókalkulációt tesz lehetővé, ami gyorsabb ármeghatározást és ajánlatadást eredményez. Az előkalkulációt a gyártórészleg értékeli, változtat rajta, és helyettesítő termékeket határozhat meg. Ezek az un. gyártási BOM-ok, amik már rendelkeznek a gyártás által kalkulált művelettervvel, kapacitásokkal és munkaerő-ráfordításokkal.

Kiknek szól a webinar?

Egyedi gyártóknak, rendelésre gyártóknak, szerszámkészítőknek! Azoknak, akik szeretnék:

 • gyorsítani a kommunikációt a részlegek között,
 • ügyfeleiket gyorsabban kiszolgálni új termékeikkel,
 • visszakövethetővé tenni a darabjegyzék módosításokat.

Hiszünk benne, hogy a megoldással cége pontosabban tudja meghatározni termékei árait, gyorsabban tudja kiszolgálni ügyfeleit, részletesebben dokumentálhat és reagálhat a piaci változásokra.

A webinár programja

2021. június 16.

 • 13:00 - 13:05
  COSMO CONSULT bemutatkozás, a webinar menetének bemutatása
  Németh Tamás
  Head of Sales
 • 13:05 - 13:10
  Vállalatirányítás egyedi gyártóknak, rövid áttekintés a teljes megoldásról
  Németh Tamás
  Head of Sales
 • 13:10 - 13:45
  Termékkonfigurálás a gyakorlatban
  A demo keretében egy konkrét példán keresztül fogjuk bemutatni, hogyan működik a konfigurátor.
  Jelfy Dóra
  Vezető Tanácsadó
 • 13:45 - 13:55
  Kérdések és válaszok

  A webinar alatt Ön folyamatosan kérdezhet a webinar Questions felületén. Tanácsadóink a webinar végén fogják megválaszolni a kérdéseket.
  Jelfy Dóra és Németh Tamás

Előadóink

Az Előadókról

 • Tapasztalataim alapján a vevői rendelés alapú terméktervezést végző vállalatoknak sokkal komplexebb kihívásokkal kell szembenézniük, mint a tömeggyártást végző társaiknak. A kihívást többek között a sok körös tervezés, a pontatlan árajánlatadás, a termékek BOM listáinak pontos összeállítása és a pontos elő- és utókalkuláció jelenti. A termékkonfigurátorral ezek a kihívások áthidalhatók"
  Jelfy DóraVezető Tanácsadó
 • "Nagyon sok egyedi gyártással foglalkozó céggel beszélgettünk idén, és jó látni ebben a klasszikus iparágban, hogy milyen nyitottság van a digitális megoldások felé. Szerintem a gyártó vállalatok nagy része mára belátta, hogy versenyelőnyhöz juthat, aki hamarabb esik át a digitális eszközök használatában. A termékkonfigurátor egy jó példa arra, hogy konkrétan miben segíti a gyártó cégeket a digitalizáció."
  Németh TamásHead of Sales

Regisztráció

A webinar június 16-án, szerdán 13:00 órakor kerül megrendezésre. Az esemény megtartásához a GoToWebinar alkalmazást fogjuk használni. A regisztrációhoz kattintson a lenti gombra, amely átvezeti Önt a GoToWebinar jelentkezési felületére. Az adatait kérjük, hogy majd ott adja meg. Várjuk szeretettel!

A GoToWebinar a visszaigazoló e-maileket angol nyelven fogja kiküldeni, de a webinar végig magyar nyelvű lesz!

Idöpont2021. június 16. 13:00 - 14:00HelyszínOnline webinar GoToWebinar alkalmazáson keresztül
RészvételIngyenes

Megosztás

Ossza meg az oldalt, az alábbi csatornákon keresztül!

Megosztom Elküldöm emailben

Visszajelzések